You are currently viewing Markáns hidegfront vet véget a kánikulának!

Markáns hidegfront vet véget a kánikulának!

Ez volt idén a harmadik hőhullám. Szerdán markáns hidegfront érkezik, mely véget vet a kánikulának. Néhol heves zivatar sem kizárt.

Erőteljes gomolyfelhőképződés!

Szerda hajnalban a hidegfront előterében erőteljes gomolyfelhőképződésre számíthatunk, melynek hatására elszórtan, kis területen alakulhatnak ki záporok, kis eséllyel zivatarok a térségünkben. A hőmérséklet minimuma 21 és 23 fok között alakulhat. A nyugati szél délelőtt átmenetileg megélénkül, majd mérséklődik. Az elszórt záporok és zivatarok a déli órákig lecsengenek.

Streicher Dávid fotója

Délután átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de a front előterében magasba nyomulnak a gomolyfelhők. Elszórtan a délután második felétől előfordulhatnak záporok, esetleg zivatarok is. A hőmérséklet maximuma 31 és 33 fok között alakul.

Kora este érkezhet meg a front!

Lendvai Zsolt fotója

A kora esti órákban nyugat felől a friss modell előrejelzések alapján egy csapadékrendszer vonulhat át felettünk. A rendszerben lehetnek heves zivatargócok, mely várhatóan kis területet érinthetnek. Ezeken a területeken előfordulhat jégeső, felhőszakadás és viharos szél, de magát a rendszert is viharoshoz közeli szél követhet. A csapadék szinte az egész térséget érintheti. A front várhatóan gyorsan átvonul felettünk, éjfélig legkésőbb elhagyhatja a térségünket.

Boldizsár Péter fotója

A szerda esti hidegfrontot élőben fogjuk közvetíteni és ha az időjárás a változás jogát fenntartja akkor mi is módosítjuk előrejelzésünket.

Kiemelt kép – Wojciechowski Borbély Judit