You are currently viewing Baranyai fotósok – Takács Ferenc!

Baranyai fotósok – Takács Ferenc!

Takács Ferenc vagyok, 1968. március 21-én születtem itt Mohácson.

Gyermekkorom óta ismerem a várost, a csodálatos és megunhatatlan Duna-partot, a környező vidéket. A fotózásba is egy Duna-parti kirándulás révén cseppentem.

2018-ban megláttam Póth Sándor barátom fotóját egy hajóroncsról a Duna túlsó partján. Ekkor eszembe jutott gyermekkori pecás élményem, amikor apámmal horgásztunk, és a csónakunkat egy elsüllyedt hajóroncs vízből kiálló részéhez kötöttük. Apám elmondása szerint több roncs is volt a víz alatt.

Mivel 2018 nyarán nagyon alacsony volt a vízállás, elindultunk megkeresni azokat a hajókat. A kis kirándulás sikerrel zárult, több fotót is készítettem, akkor még telefonnal. Miután Sándor látta a fotókat a közösségi oldalon, megkért, mutassam meg, hol vannak, mert ő is szeretne felvételeket készíteni róluk. Az a kirándulás lett az én fotós életem kiindulópontja.

Láttam repülni, fotózni a drónt, láttam a profi géppel készült képeket, és ott, azonnal eldöntöttem, hogy én is így szeretnék fotózni. Így kezdődött, először egy pici drónnal, egyszerűbb fényképezőgéppel. majd egyre jobb technikával.

Ahogy telt az idő, egyre inkább a természet fotózása felé fordultam. Nagyon szeretem az állatokat, növényeket fényképzeni. Sokat járom az erdőt, mezőt, hegyeket, vízpartokat, folyamatosan keresem az érdekes helyszíneket, témákat.

Időközben megismerkedtem, sőt folyamatosan ismerkedem a fotózás rejtelmeivel, hogy minél szebb képeket tudjak készíteni. Pillanatnyilag itt tartok, amit látnak.

Kiemelt kép és cikk – Takács Ferenc