You are currently viewing Szerdáig marad a kánikula!

Szerdáig marad a kánikula!

Szerda estig biztosan marad a fullasztó forróság, majd északnyugat felől egy hidegfront vethet véget a hőhullámnak, de így is marad a 30 fok körüli maximum hőmérsékelt.

Hétfőn gyenge hidegfront, amiből semmit sem fogunk észlelni!

Hétfő reggel már sehol sem kell számítani 20 fok alatti minimumokra, a városokban meglehet a trópusi éjszaka is, ami azt jelenti, hogy 25 fok alá nem megy a hőmérséklet. Derült időnk lesz, délelőtt nem várható felhő az égboltra. Délelőtt a változó irányú szél mérsékelt lesz.

Szélig Balázs fotója

Délután első felében még nem várható felhő az égen, majd északnyugat felől egy szakadozott felhősáv érkezik, de csapadék nem várható. A kora esti órákban feltámad az északnyugati szél, de csak élénk kategória várható. A délutáni maximumok 34 és 36 fok között alakulhat. Estére a szakadozott felhőzet átvonul, a szél marad élénk.

Kedden kicsit mérséklődik!

Kedden reggelre még lehet némi felhő felettünk, majd teljesen kiderül az égbolt. A délelőtti órákban élénk lesz az északnyugati szél, majd fokozatosan mérséklődni fog és vált délire. A hajnali minimumok 20 és 22 fok között alakulhatnak.

Takács Ferenc fotója

Délután folytatódik a szinte zavartalan napsütés. A hétfői gyenge hidegfront kicsit megtöri a hőmérséklet emelkedését, így a maximumok 32 és 34 fok között alakulhatnak. A déli szél mérsékelt marad.

Szerdán hidegfront mérsékelheti jócskán a kánikulát!

Szerdán hajnalban eddigi modellfutások alapján egy csapadéksáv vonul át felettünk, de a délelőtti órákra már szűnni fog a csapadék és felszakadozik a felhőzet. A hajnali minimumok 20 és 22 fok között alakulhatnak. Párás lesz az idő a reggeli záporok-zivataroknak köszönhetően.

Maczkó Gábor fotója

Délután első felében erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés elszórtan alakulhat ki záporeső és zivatar. A front a késő délutáni/kora esti órákban vonulhat át felettünk. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz, de a front vonalán kialakult zivatarokban viharossá is fokozódhat. Egyelőre a zivatarok hevességét korai belőni, erről kedden és szerdán is részletes információkkal érkezünk. Továbbra is azt valljuk, hogy jobb felkészülni egy heves zivatarra, mint nem és nagy károkat okozzon. Sok apróság is múlik egyes zivatarok hevességén, ha egy érték nem megfelelő, akkor jócskán csökken egyes területeken a hevesség.

Csütörtökre a front felhőzete tovább vonul délkelet felé, csapadék már nem várható. A hőmérséklet 30 fokig emelkedhet.

Kiemelt kép – Walke Márti