You are currently viewing Nagy kiterjedésű zivatarrendszer érkezik!

Nagy kiterjedésű zivatarrendszer érkezik!

Térségünket reggel már éríntette egy zivatarrendszer, de a fő műsor ma délután érkezik! A reggelinél komolyabb rendszerre kell számítani!

Sajnos beigazolódott, amitől legjobban tartottunk. Nagy kiterjedésű zivatarrendszer éri el a térségünket ma délután. Érdemes készülni, olyan tárgyakat elrakni, amit könnyen elvihet a szél, illetve amit a jég elverhet.

Bencs János fotója

Nagyjából 14-15 óra magasságában éri el a nyugati határt az a csapadékrendszer, mely a délutáni órákban végigvonul felettünk. Minket 16 és 17 óra között érhet el a nagy vihar.

Rendszerbe szerveződve!

A fő veszélyforrás a heves kifutószél, 100 km/h-nál nagyobb széllökésre kell készülni. Mások nagy veszélyforrás a szignifikáns nagyságú jég, akár 5 centinél nagyobb is eshet egy-egy intenzív cellában. A rendszert felhőszakadás is követheti, többfelé eshet 20 mm-nél több eső is.

Oslai Viktória fotója

A rendszer a térség egészét érintheti, így nem kérdés, hogy melyik települést érintheti, szinte az összeset. A szél szinte az egész térségen végigsöpör, jég viszont csak a rendszerben levő erősebb cellákban eshet, amit a rendszer érkezésekor lehet megmondani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb figyelmeztetést adta ki Baranyára!

A mai vihart technikai okokból nem tudjuk Percről-Percre közvetíteni, de igyekszünk több posztot megosztani, hogy merre jár a rendszer!

Kiemelt kép – Göndör Csabi