You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

Pénteken még a front hatása alatt leszünk, majd hétvégére megérkezhet az igazi kánikula! Extrém lesz az UV-B sugárzás!

Gomolyos péntek!

Péntek reggel még lehet némi felhő felettünk, majd fokozatosan kiderül az ég. A délelőtt folyamán fokozatosan északnyugat felől egy vastagabb fátyolfelhőréteg érkezik fölénk, mely szűrni fogja a napsütés. A hőmérséklet hajnalban 15 és 17 fok között alakulhat. Az északnyugati szél délelőtt mérsékelt lesz. A déli órákban meghaladhatjuk a 25 fokot.

Hadra Adél fotója

Délután a fátyolfelhők mellé megnövekednek a gomolyfelhők, de csapadék már nem várható. A szél délire vált, megkezdődik az enyhe levegő beáramlása a térségünkbe. A délutáni maximumok 28 és 30 fok között alakulhatnak. Estére a napközben képződött gomolyfelhők szétesnek, és a fátyolfelhők is vékonyodni fognak. A hőmérséklet estére 25 fok alá csökken.

Szikrázóan napos!

Szombat hajnalra az összes fátyolfelhő elhagyja a térségünket. Derűs lesz az égbolt. A minimumok 17 és 19 fok között alakulnak. Délelőtt marad a derűs idő. Érdemes a strandot meglátogatni, de fokozottan ügyelni az UV-B sugárzásra, ugyanis extrém lesz. Akár 10 perc alatt leéghetünk, ha nem használunk magas faktorszámú naptejet.

Török Anita fotója

Délután folytatódik a zavartalan napsütés. A hőmérsékelt maximuma 31 és 33 fok között alakulhat. A déli szél a déli óráktól megélénkül. Este folytatódik a derű, csillagfényes lesz az éjszaka. A hőmérséklet kevéssel 25 fok alá hűl.

Vasárnap rendesen befűtenek!

Vasárnap hajnalban már kevés helyen megy 20 fok alá a hőmérséklet. Napos idő várható, egy felhő sem lesz az égen. A levegő délelőtt gyorsan melegedni fog, már dél előtt elérhetjük a 30 fokot. A délnyugati szél megélénkül.

Laczkó Martin fotója

Délután sem áll meg a hőmérsékelt melegedése, egészen 35 fokig emelkednek a maximumok. A délnyugati szél néhol megélénkül. Felhő továbbra sem lesz az égen. Estére kissé mérséklődik a meleg, de marad a hőmérséklet 25 fok felett.

Várhatóan hétfőn tetőzik a meleg, ekkor közel 40 fokig emelkedik a hőmérséklet, de elérni nem fogjuk ezt a bizonyos számot. Kedden gyenge hidegfront törheti meg a kánikulát, de így is 30 fok feletti maximumokban bízhatunk!

Kiemelt kép – Rattinger Eszter