You are currently viewing Visszavonulót fúj a hőség, de marad a strandidő!

Visszavonulót fúj a hőség, de marad a strandidő!

Szerdán napközben tetőzik a meleg, majd este egy hidegfront érkezik, mely kicsit visszahűti a levegőt, de marad a strandidő! Hét végére visszatér a forróság!

Tetőzik a meleg szerdán!

Reggel kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd délelőtt szakadozott felhőzet fogy érkezni fölénk, csapadék nem várható. Igen enyhe lesz a reggel, 20-23 fok közötti minimumokra készülhetünk és a déli órákra már jócskán 30 fok felett lehet a hőmérséklet. Délután a tetőzést követően egy hidegfront vet véget a kánikulának.

Takácsné Adrienn fotója

Délután folytatódik a kánikula, de erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. A hőmérsékelt maximuma 35 és 37 fok között alakulhat. Napközben a délnyugati szél átmenetileg megélénkülhet. A frontrendszer felhőzete már kora este a térségünkbe érkezhet, de a csapadék nagyjából az éjféli órákban érkezhet. Záporos forma lesz a jellemző, de néhol előfordulhat egy-egy zivatar. A szél északnyugatira vált, viszont csak zivatarok környezetében élénkülhet meg.

Csütörtökre visszahűl!

Reggel sok lesz a felhő felettünk és gyenge záporok előfordulhatnak térségünkben. Hajnalban még mérsékelt lesz a légmozgás, majd délelőtt feltámad az északnyugati szél. A hidegfront a déli óráktól visszahullámzik, egyre többfelé ered el az eső. A hőmérséklet nagyjából kora délután tetőzhet, közel 30 fokon.

Takács Ferenc fotója

Délután a térség nagy részét érintő csapadék érkezhet, záporokkal és zivatarokkal. A csapadék a késő esti órákban hagyhatja el a térségünket. Kora estig az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések is. A hőmérséklet maximuma délben 28 és 30 fok lesz, de ahogy a visszahullámzó front megérkezik, úgy hűl vissza 25 fok közelébe.

Pénteken már megnyugszik!

Péntek hajnalban gyengén felhős lesz az idő. A szél délire-délnyugatira vált és marad mérsékelt. A minimumok 17 és 19 fok között alakulhatnak. A délelőtti óráktól erős lesz a gomolyfelhőképződés, de csapadék csak kis eséllyel, zápor formájában alakulhat ki.

Rattinger Eszter fotója

Délután marad a gomolyfelhős idő, továbbra is kis eséllyel alakulhat ki gyenge záporeső a térségben. A hőmérséklet kevéssel 30 fok alatt marad. A déli szél továbbra is mérsékelt lesz. Estére a gomolyfelhők összeesnek és kiderül az ég. A minimumok estére 25 fok alá csökkennek.

Visszatérő kánikula a hétvégére!

Átmeneti szünet után hétvégére újból visszatér a kánikula. Zavartalan napsütés mellett a hőmérséklet 35 és 37 fok közé emelkedik. Érdemes az UV-B sugarak ellen védekezni, ugyanis várhatóan extrém mértékű lesz! A hét elején tovább fokozódik a hőség!

Kiemelt kép – Bajnáczki Gabriella