You are currently viewing Komoly hőhullám körvonalazódik!

Komoly hőhullám körvonalazódik!

Pénteken még hidegfront jön, de szombattól emelkedik a nappali hőmérséklet és délnyugat felől afrikai eredetű levegő érkezik!

Már hétvégén is meleg lesz!

A hétvégén szinte zavartalan lesz a napsütés a térségünkben, csupán fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Esténként ugyan hűvös lesz a levegő, megéri szellőztetni, hiszen a jövő hét első felében a völgyeken kívül nem lesz 20 foknál hűvösebb éjjel sem. Hétvégén a maximumok 30 fok közelében lehetnek majd.

Kozma Roland fotója

Hétfőtől fokozódik a kánikula!

Hétfő hajnalban a leghűvösebb órákban 17 és 19 fok között lehet a hőmérséklet. Szikrázóan napos időnk lesz, csupán egy-két fátyolfelhő lehet az égen. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt melegedni kezd az idő, a déli órákban 30 fokhoz közeli lehet a hőmérséklet.

Délután északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, melyek szűrni fogják a napsütést, de a hőmérséklet 31 és 33 fok között alakulhat. Kora este északnyugat felől egy gyengülő hidegfront érkezhet, de csak kisebb záporokra kell készülnünk.

Györkő Zsombor fotója

Kedd reggel még lehet némi felhő az égen, majd kiderül az ég. A hajnali minimumok 18 és 21 fok között alakulhatnak. Kezdetben még lehet némi fátyolfelhő az égen, de azok is északkelet felé elvonulnak a délelőtt folyamán. A déli órákban többfelé elérhetjük, sőt meghaladhatjuk a 30 fokot.

Délután folytatódik a zavartalanul napos időjárás, érdemes 10 és 15 óra között védekezni az UV-B sugarak ellen, könnyen leéghetünk. A délutáni maximumok 31 és 33 fok között alakulhatnak. Estére mérséklődik a meleg, de így is 25 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Odenvald Katalin fotója

Szerdán vastag fátyolfelhő terül el felettünk, szűrt napsütésre készülhetünk. A hajnali minimumok 20 fok felett alakulnak, de a völgyekben pár fokkal hidegebb lehet, a városokban és a tópartokon viszont ennél melegebb is lehet. Délben jócskán 30 fok feletti maximumokra kell számítanunk, fokozódik a hőség.

Csütörtökön kissé megtorpanhat!

Délután a délnyugati szél megélénkül. Vastag lesz a fátyolfelhőzet. A hőmérséklet maximuma 34 és 36 fok között alakulhat. Éjjel északnyugat felől vastag felhőzet érkezik, egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően csütörtökön. Nem tart sokáig ez az állapot, a hétvégére újból visszatérhet a kánikula.

Virág Nikolett fotója

Eddigi modell előrejelzések alapján pénteken 34 és 36, míg szombaton 36 és 38 fok várható. Marad a szikrázóan napos időjárás. Vasárnap várhatóan pedig egy hidegfront vethet véget a kánikulának.

Kiemelt kép – Kelemen Norbert