You are currently viewing Milyen időnk lesz a Fényfesztivál ideje alatt?

Milyen időnk lesz a Fényfesztivál ideje alatt?

A következő napokban még előfordulhatnak záporok és zivatarok, majd egy az egyben kitör a kánikula. Lássuk milyen idő lesz a következő napokban!

Csütörtökön hajnalban délnyugat felől elszórt csapadék érkezik, többfelé lehet zápor, illetve zivatar, mely kitart egészen a délelőtti órákig. Erős lesz a gomolyfelhőképződés, nem lesz zavartalan a napsütés. Az északnyugati szél a késő délelőtti óráktól megélénkül. A hajnali minimumok 17 és 19 fok között alakulhatnak.

Boldizsár Péter fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, és előfordulhat ugyan zápor, illetve kis eséllyel zivatar, de a csapadék kelet felé tolódik. A késő délutáni órákra teljesen megszűnik a csapadék mindenhol. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz.

Estére a gomolyfelhők összeesnek és egyre nagyobb területen derül ki az égbolt. Az északnyugati szél estére mérséklődik. Az éjszakai minimumok 18 és 20 fok közé csökkennek.

Pénteki hidegfront!

Péntek hajnalra a minimumok 16 és 18 fok között alakulhatnak. Közepesen felhős lehet az égbolt, csapadék nem várható. Délelőtt egy hidegfront fog átvonulni felettünk, melynek hatására feltámad az északnyugati szél, de csak 30-40 km/h szél várható. Egész délelőtt sok lesz a felhő felettünk.

A déli óráktól főleg a térség középső és keleti felében előfordulhat egy-egy jelentéktelen zápor, de tartós eső csak a Tiszántúlon fordulhat elő. Az északnyugati szél továbbra is marad élénk. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat.

Arnold Szulczer fotója

Estére kelet felé elhagyja térségünket a felhőzet és kiderül az ég. Az északnyugati szél is mérséklődni fog. Érdemes egy vékonyabb pulóvert vagy kardigánt felhúzni, ugyanis ahogy nyugalomba helyeződik a front után a levegő, úgy fog lehűlni, a minimumok este 15 és 17 fok között alakulhatnak.

Kitör a kánikula a hétvégére!

Szombaton szikrázóan napos időre ébredhetünk, a hőmérsékelt minimuma 14 és 16 fok között alakulhat, de a Duna és Dráva völgyeiben pár fokkal hűvösebb is lehet az idő. A délelőtt folyamán nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek, mely szűrheti a napsütést. A déli órákban már elérhetjük a 25 fokot. A légmozgás gyenge déli lesz.

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő, csapadék nem várható. A déli szél továbbra is mérsékelt déli lesz. A hőmérsékelt maximuma 27 és 29 fok között tetőzhet.

Bede Nyitrai Roberta fotója

Estére a fátyolfelhők elhagyják a térséget, gyönyörű csillagfényes lehet az éjjel. A hőmérséklet estére 18 és 20 fok közé csökken, megint érdemes lesz egy kardigánt vagy egy vékonyabb pulcsit magunkra húzni. A déli szél mérsékelt lesz.

Vasárnap reggel is szikrázóan napos időre ébredhetünk, a hőmérséklet 17 és 19 fok közé esik vissza. Délelőtt folytatódik a zavartalan napsütés, a déli órákban már bőven 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A déli szél mérsékelt lesz.

Kóró Anna fotója

Délután első felében zavartalan lesz a napsütés, majd a kora esti óráktól nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, A hőmérséklet nagyot ugrik az előző napsokhoz képest, a maximumok 29 és 32 fok között alakulhatnak, de a déli hatás közelében már 32 fok is lehet. A déli szél továbbra is mérsékelt lesz.

Este folytatódik a fátyolfelhős idő, a hőmérséklet 20 fok közelébe hűl vissza, kellemes időnk lesz.

Kiemelt kép – Hoffer-Kovács Katalin