You are currently viewing Péntekig estig többfelé eshet!

Péntekig estig többfelé eshet!

A következő napokban nedvesebb és labilisabb levegő érkezik térségünk fölé, így nem csak délután, de már délelőtt is számítani lehet elszórtan záporok és zivatarok kialakulására.

Kedden már kezdődik!

Kedden reggelre a hőmérséklet 17 és 19 fok közé hűl vissza. A hajnali óráktól délnyugat felől több hullámban, elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok a térségünkben. A szél egész nap gyenge lesz, csupán zivatarok környezetében élénkülhet meg.

Arnold Szulczer fotója

A délután folyamán folytatódik az elszórtan csapadékos időjárás. Több hullámban alakulhatnak ki záporok és zivatarok. Zivatarok környezetében felhőszakadás, kisebb jég és szélerősödés is előfordulhat. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakul, de a tartósan esős területeken lehet hűvösebb a levegő. Este is folytatódik az elszórt csapadék, a hőmérséklet 25 fok alá hűl. Az északi szél mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében megélénkülhet.

Szerdán sem hagy alább!

Szerdán már a kora hajnali órákban kialakulhat csapadék, főleg a térség középső és keleti felében. A záporok mellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A zivatarokat kísérheti felhőszakadás (30-40 mm), jégeső (kisebb méretben, de sok) és szélerősödés (50-70 km/h). Lehetnek olyan területek, ahol nem lesz csapadék, ezért lesz elszórt a jelleg. A hőmérséklet hajnalban 17 és 19 fok között alakulhat.

Laczkó Martin fotója

Délután kisebb szünetek ugyan lehetnek, de várhatóan csütörtökön kora este egy összetett csapadékzóna vonul végig térségünkön. A záporok mellett zivatarokra is kell számítani. Itt többfelé kell készülni hevesebb csapadékgócokra és nagyobb területet is érinthetnek a zivatarok. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakulhat, de a csapadékosabb területeken ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön kezdődik a fényfesztivál!

Csütörtökön reggel készülnünk kell elszórt záporokra, majd javarészt az ország középső és keleti felére húzódik a nedvesebb, labilisabb levegő. A hőmérséklet minimuma 16 és 18 fok közé csökken. Délelőtt többfelé tornyosulnak a magasba a gomolyfelhők és még mindig számolni kell kisebb záporra, kis eséllyel egy-egy zivatarra.

Sándor Petra fotója

A délutáni órákban is a gomolyfelhőké lesz a főszerep, elszórtan kell készülni csapadékra, ami a kora esti órákban teljesen megszűnik majd. Az északnyugati szél többfelé megélénkül majd. A hőmérséklet maximuma csaknem 30 fok körül alakul. Az esti órákra mérséklődik a légmozgás.

Pénteki hidegfront!

Pénteken napközben egy hidegfront vonul át felettünk, mely a déli óráktól feltámadó északnyugati szél fog jelezni, majd a kora délutáni óráktól a csapadék is megérkezik, mely egybeáll és északról, dél felé mozoghat. Többfelé kell számolni záporra és zivatarra a térségben, ami a kora esti órákra át is vonul felettünk. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos.

Szabó Andrea fotója

Hétvégétől felmelegedés!

Hét végére megérkezik a jó idő, csapadékra már nem kell készülnünk, sőt, inkább a napsütésé lesz majd a főszerep. A hőmérséklet szombaton és vasárnap már eléri, sőt meg is haladja majd a 30 fokot. Igazi strandidőnk lesz.

Fontos kiemelnünk, hogy elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok leginkább, így akár 100 méteren belül is nagy eltérések lehetnek! Aki teheti figyelje az oldalunkon a radart, illetve a frissítéseket amiből tájékoztatunk mindenkit az adott helyzetről!  

Kiemelt kép – Friskó Péter