You are currently viewing Milyen idő lesz a hétvégén?

Milyen idő lesz a hétvégén?

Szombaton hidegfront, mely záporokat és zivatarokat is hozhat, de fázni nem fogunk. Lássuk milyen időnk lesz a hétvégén!

Hidegfronttal indít!

Szombat reggel kezdetben sok felhő lehet felettünk, csapadék nélkül, majd a késő délelőtti óráktól feltámad az északnyugati szél és egyre többfelé ered el az eső. A hajnali minimumok 15 és 18 fok között alakulnak. A front érkezése előtt a déli órákban a maximumok elérhetik a 27-29 fokot. A záporok mellett többfelé alakulhatnak ki zivatarok is, de heves események nem várhatóak.

Walke Márti fotója

A délutáni órákban folytatódnak a záporos, zivataros időszakok. Zivatarok környezetében előfordulhat szélerősödés, apróbb jég, és kisebb felhőszakadás is, de heves esemény továbbra sem várható. Az északnyugati szél továbbra is élénk lesz. A hőmérséklet 30 fok körül tetőzik, de a tartósan esős területeken ennél hidegebb is lehet. Este folyamán is lehet csapadékra készülni, de délkelet felé elhagyja a térséget a frontális felhőzet.

Kicsit nyugodtabb folytatás!

Vasárnap hajnalban felszakadozik a felhőzet, és többfelé lehet gyengén felhős idő, de a délelőtt folyamán felhőátvonulásokra kell számítani. A hőmérséklet minimuma 15 és 17 fok közé esik vissza. Az északnyugati szél a déli órákra megélénkül.

Juhász Mária fotója

Délután a felhőátvonulásokból előfordulhatnak gyenge záporok, de jelentős mennyiségű csapadékra nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakulhat, jelentős lehűlést nem, hoz a front. Az esi órákra csökken a csapadékhajlam és egyre többfelé szakad fel a felhőzet. A minimumok 20 fok alá csökkennek.

Kiemelt kép – Takács Ferenc