You are currently viewing Egy ideig búcsúzunk a kánikulától!

Egy ideig búcsúzunk a kánikulától!

Az első kánikulán túl vagyunk, most egy kis átmeneti szünet következik. Fáznunk továbbra sem kell, de több front is átvonul felettünk.

Kedden jön az első!

Kedd reggelre a hőmérséklet 15 és 17 fok közé csökken, hidegebb a völgyekben lehet. Reggel fátyolfelhős időnk lesz, majd a késő délelőtti óráktól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására beborul és többfelé ered el az eső. Az északnyugati szél is feltámad. A déli órákban 23-25 fok közelébe emelkednek a maximumok.

A kora délutáni órákban északnyugat felől több hullámban fog érkezni záporok formájában a csapadék. Néhol a záporok mellett az ég is megdörrenhet, de heves zivatarokra most nem kell készülnünk. A kora esti órákban érkezhet meg a jelentősebb csapadék, és az éjszaka folyamán kell számítanunk esőre.

Az északnyugati szél a kora esti órákig élénk, olykor erős lesz, majd veszít erejéből. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul, de fontos kiemelni, ahova betör a front, és tartós lesz a csapadékhullás, ott bizony pár fokkal hűvösebbre van kilátás. A csapadékmező átmenetileg az éjszaka második felében távozik délkelet felé, de reggel újból eleredhet!

Szerdán újabb hidegfront!

Szerdán reggel egy újabb hidegfront éri el a térségünket, többfelé várható gyenge eső és zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, mely a délelőtti órákban fokozatosan mérséklődni fog. A hajnali minimumok 15 és 17 fok között alakulhatnak.

Merk Ferenc fotója

Délután folytatódik a borús idő, néhol előfordulhat gyenge eső. A hőmérséklet a reggelihez képest alig fog emelkedni a maximumok 20 és 22 fok között alakulhatnak. Estére a frontális felhőzet délkelet felé elhagyja térségünket, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, majd estére mérséklődik, legyengül.

Hűvös hajnal!

Csütörtökön a front elvonulása után gyengén felhős, napos időben bízhatunk, csapadék ezen a napon már nem várható. Hűvös lesz a hajnal, a minimumok 9 és 11 fok közé süllyednek. Délelőtt melegedni kezd a levegő, a déli órákra elérhetjük a 20-22 fokot. Az északnyugati szél élénk lesz.

Walke Márti fotója

Délután többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, de csapadékra nincs kilátás. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, olykor erős. A hőmérséklet maximuma csupán 25 és 27 fok közelébe melegszik. Estére a gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. A levegő 20 fok közelébe hűl vissza.

Szombat estig nyugalom!

Pénteken és szombaton enyhe lesz az idő, érdemes a strandra látogatni, enyhe lesz az idő. Délután ugyan megnövekednek a gomolyok, de csapadék nem várható. Szombaton késő délután aztán újabb hidegfront körvonalazódik, jelentős lehűléssel.

Kiemelt kép – Varga D. Anita