You are currently viewing Pénteki hidegfront!

Pénteki hidegfront!

Egyelőre sok mindenen múlhat a zivatar erőssége, de előreláthatólag nagyon komoly rendszer érkezhet és igen, a térség igen nagy részét érinteni fogja.

Pénteken tetőzik a hőség!

Reggel és délelőtt még szikrázóan napos időben lesz részünk, egy felhő sem lesz felettünk, majd a déli óráktól a front előterében megnövekednek a gomolyfelhők és előbb nyugaton, majd a térségünkben is előfordulhatnak záporok és zivatarok. A hajnali minimumok 22 és 25 fok között alakulnak.

Szabó Andrea fotója

A déli óráktól elsősorban csak helyi záporok és zivatarok alakulhatnak ki. A hőmérséklet maximuma 35 és 38 fok között tetőzhet (melegrekord Berettyóújfalu 37,8 fok – 2021). A front várhatóan a késő délutáni órákban érkezik. Eddigi modell előrejelzések alapján igen heves zivatarok is végig söpörhetnek a térségen. Zivatarrendszer érkezhet, melyben nagyobb jég (2-4 cm), felhőszakadás (30-50 mm) és viharos kifutószél (80-100 km/h) várható. A térség nagy részét érinteni fogja a rendszer, így mindenhol számolni kell csapadékra, néhol pedig heves eseményekre.

Jelentős jégeső is eshet! – Boldizsár Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki heves zivatarokra, de a holnapi napon még emelheti a figyelmeztetést.

Kövessétek oldalunkat, kora este friss információikkal érkezünk, illetve jövünk hétvégi előrejelzésünkkel is!

Kiemelt kép – Boldizsár Péter