You are currently viewing Csütörtökig tombolni fog a kánikula!

Csütörtökig tombolni fog a kánikula!

A hét elején berobban a kánikula és egészen csütörtök estig kitart. Egy komolyabb hidegfront zárhatja le a nyár első kánikuláját!

Hétfőn hajnalban derűs égboltra ébredhetünk, enyhe lesz a hőmérséklet 15 és 17 fok közötti minimumokra készülhetünk. Gyenge lesz a nyugati szél. A déli órákra elérhetjük a 25 fokot. Felhőmentes lesz az idő.

Vida Adrienn fotója

Délutánra megjelennek a gomolyok az égen, de sok felhőre nem számíthatunk. A hőmérséklet 30 fok fölé kúszik, a maximumok 33 fokig emelkedhetnek. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Estére maradnak a gomolyfelhők, de elkezdenek összeesni. A minimumok 25 fok közelében alakulhatnak.

Fokozódó kánikula!

Kedd reggel vastag fátyolfelhőzet terül el térségünk felett, mindenhol szűrt napsütésre ébredhetünk. A minimumok 16 és 18 fok között alakulhatnak, de napfelkeltét követően gyors melegedésbe kezd a levegő. A déli órákra megközelíthetjük a 30 fokot. A légmozgás mérsékelt marad.

Délután a fátyolfelhők mellé megjelenhetnek a gomolyfelhők, melyekből kis eséllyel, de kialakulhatnak záporok és zivatarok, de ezek helyi keletkezések lehetnek, szóval nem mindenhol eshet. A változó irányú szél továbbra is mérsékelt marad. A maximumok 31 és 33 fok között alakulhatnak.

Estére a napközben fejlődött gomolyok összeesnek, de maradnak a fátyolfelhők. A minimumok 25 fokig hűl vissza.

Szerda hajnalban vastag fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A minimumok kevéssel esnek vissza 20 fok alá, de a belvárosokban, ahol felmelegedett az aszfalt ott 20 fok felett is lehet a hőmérséklet. A déli órákban megjelennek az égen a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

Rattinger Eszter fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, ekkor már helyenként kialakulhat záporeső illetve zivatar, de ezek is csak kis területet érinthetnek. A hőmérséklet maximuma 32 és 34 fokig emelkedik. A változó irányú szél mérsékelt lesz, de záporok é zivatarok környezetében megerősödhet. Estére a gomolyfelhők összeesnek, de fátyolfelhős időnk lesz.

Tetőzik a meleg!

Csütörtök reggel már csak a völgyekben lehet 20 foknál kevesebb a hőmérséklet, a városokban akár 21-23 fok is lehet. A fátyolfelhők mellett megjelennek a gomolyfelhők, de esni egyelőre nem fog. A déli órákban a déli-délkeleti szél megélénkül. Délelőtt második felében átlépjük a 30 fokot.

Virág Nikolett fotója

Délután fokozódik a hőség, a legmelegebb órákban 34 és 36 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A kora esti órákig csak elvétve fordulhat elő zápor és zivatar a térségben, majd a hidegfront előtt várhatóan labilissá válik a levegő és eddigi modellfutások alapján heves zivatarok is kialakulhatnak, de ennek mértéke még igen bizonytalan, ez a következő napokban tisztul majd le.

Hidegfront hűti vissza a levegőt!

Péntek hajnalban megélénkülő északi széllel és elszórt záporokkal és zivatarokkal hidegfront érkezik. A minimumok 21 és 23 fok között lehetnek, a völgyekben pár fokkal lehet hűvösebb. A zivatarokat többfelé kísérhetik heves események, viharos szél, felhőszakadás és nagyobb jég sem kizárt. A déli órákban megközelítjük a 30 fokot.

Kacs Dávid fotója

Délután folytatódik a változóan felhős időjárás, többfelé alakulhat ki a záporok mellett zivatar, melyeket hevesebb események is követhetnek. Éjjel folytatódik a csapadékos idő, majd délkelet felé szombat hajnalban elhagyja térségünket a csapadékzóna.

A front után szeles lesz szombaton az időjárás. A felhőátvonulásokból előfordulhatnak záporok és zivatarok. A hőmérséklet a hétvégére 30 fok alatt maradnak, de fázni nem fogunk.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter