You are currently viewing Enyheséggel a záporok is megérkeznek!

Enyheséggel a záporok is megérkeznek!

A hidegcsepp csütörtökön elhagyja a térségünket, és újból délnyugatira vált a légmozgás. Enyhe, de átmenetileg csapadékos idő érkezik a hét második felére!

Csütörtök reggelre jócskán visszahűl a levegő, a minimumok 12 és 14 fok között alakulnak, de a Duna és Dráva völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Kevés felhő lesz felettünk, inkább a napsütésé lesz a főszerep. Délelőtt megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék még nem várható, majd a déli óráktól egyre nagyobb területen számíthatunk záporok és zivatarok kialakulására. 

Jávor-Hocsák Enikő fotója

Délután folytatódik az elszórt záporos és zivataros időjárás. Újra előfordulhatnak olyan területek, ahol jelentős mennyiségű csapadék eshet. Fontos kiemelni, hogy nem mindenhol várható csapadék, hiszen lokálisan, helyi jelleggel fognak kipattanni csapadékgócok. Továbbá apróbb jég és szélerősödés is előfordulhat. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakulhat. Este folytatódik a záporos idő, kelet felől átsodródhatnak záporok és zivatarok. A hőmérséklet 20 fok alá csökken.

Esősebb péntek!

Délkelet felől egy felhősáv éri el térségünket, jobbára erősen felhős, időnk lesz, és főleg a térség középső és keleti felében várható csapadék, de mennyisége nem lesz számottevő. A hőmérséklet hajnalban 14 és 16 fok között alakulhat. Délelőtt folytatódik a felhős, borult idő.

Rattinger Eszter fotója

Délután is sok lesz a felhő felettünk, többfelé várható csapadékhullás. A hőmérsékelt maximuma 23 és 25 fok között alakul, de a kevésbé csapadékos területeken ennél melegebb is lehet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. Estére továbbra is erősen felhős lesz az ég, elszórtan eshet. Az esti minimumok 20 fok alá esnek vissza. Az északi szél továbbra is élénk lesz.

Szeles, de fokozatosan derülő hétvége!

Szombaton sok felhő lesz felettünk, de vasárnapre lassacskán elvonulnak és fokozatosan kiderül az ég. Szombaton sokfelé lesz a nap első felében élénk, olykor erős az északnyugati szél. A hőmérsékelt az előző napokhoz képest pár fokot emelkedni fognak. A maximumok 26 és 28 fok között alakulhatnak, főleg vasárnap lehetünk közel a 30 fokhoz. Hétvégén, főleg szombaton elszórtan előfordulhatnak záporok, de jelentős mennyiség csak kisebb körzetekben eshet.

Támpa Laura fotója

A folytatásban naposabb időszakok érkezhetnek, folyamatosan emelkedő hőmérséklettel! Jövő hét elején már 30, közepén már akár 33 fok is lehet!

Kiemelt kép – Rugási János