You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Folytatódik a változékony időjárás a hétvégén is. Jobb, ha lesz nálunk egy ernyő vagy egy esőkabát, bárhol elkaphat egy nyári zápor, illetve zivatar.

Reggelre többfelé képződhet pára, ami kora délelőtt feloszlik. A hőmérséklet minimuma 13 és 15 fok között alakul. Délelőtt gomolyok képződnek, de csapadék csak a déli óráktól fordulhat elő!

Bajnáczki Gabriella fotója

Délután a gomolyfelhőkből egyre többfelé alakul ki záporeső, néhol egy-egy zivatar, mely fő veszélyforrása a felhőszakadás. Kisebb területen akár 30-40 mm csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt. Párás lesz a levegő, a hőmérséklet maximuma pedig 25 és 27 fok között alakul. Az északi szél egész nap mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében megélénkülhetnek. Estére csökken a csapadékhajlam és vele együtt a felhőzet is. A hőmérséklet minimuma éjjel 18 és 20 fok között alakulhat.

Gyenge hidegfront vasárnap!

Vasárnap hajnalban a párás időt követően megnövekszik a felhőzet és egy hidegfront előterében egyre többfelé kell készülnünk záporok és zivatarok kialakulására. A hőmérsékelt minimuma hajnalban 13 és 15 fok között alakulhat. A délelőtti órákban megélénkül az északias légmozgás, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat.

Koleszár Ákos fotója

Intenzív lesz a gomolyfelhőképződés, többfelé kell továbbra is számítani záporok és zivatarok kialakulására. Szerencsére ezen a napon nem várható felhőszakadás, de néhol jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Északnyugat felől megérkezik a hidegfront, feltámad az északi szél. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken 20 fok közelében marad. Estére csökken a csapadékhajlam, többfelé szakad fel a felhőzet. A szél is mérséklődni kezd.

A hét elején várhatóan nyugodt lesz az időjárás, csupán gyenge záporok lehetnek a gomolyfelhőkből.

Kiemelt kép – Varga Biszak Noémi