You are currently viewing Zivatarrendszer érkezhet! (Percről-Percre)

Zivatarrendszer érkezhet! (Percről-Percre)

Albániától Ausztriáig tart az a zivatarrendszer mely megközelíti kora este hazánkat. Az északi részen már elérte az országot, a délnyugati felétől pedig még távol van.

Egyelőre figyelmeztetés nincs kinn zivatarok kialakulására a térségben, de szerény véleményünk szerint ez hamarosan nem lesz így, és az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadja térségünkre is a zivatar figyelmeztetést.

Windy radarképe

A rendszer délnyugat-északkelet irányba mozog, így várhatóan 1,5-2 órán belül eléri térségünket is. Várhatóan mire eljut idáig már kicsit mérséklődni fog, de előfordulhatnak, főleg a délnyugati határon hevesebb zivatarok is. Gyengébb felhőszakadás, apró jég és szélerősödés is előfordulhat.

A következő órákban tehát követjük az eseményeket és frissítjük ezt a bejegyzésünket, de akár PERCRŐL-PERCRE bejegyzést is közzé tehetünk!

Nálam fog esni? (17:08)

Több, mint 16 ember kérdezte meg az elmúlt egy órában, hogy „Nálam fog-e esni?”. A válasz erre az, hogy igen készülni kell rá. Hogy hol a legjobban? Sásd-Pécs-Siklós vonaltól nyugatra, főleg a délnyugati határt megközelítve van rá nagy esély, a határtól távolodva pedig a kevesebb, ugyanis ahogy érkezik a rendszer úgy esik szét, gyengül az intenzitás.

Gyengül a rendszer! (17:56)

A zivatarrendszer déli fele gyengülni látszik, mely Baranya nagy részét érinteni, míg az északi fele, mely Baranyától északra mozog erősödni látszik és a Balatont vette célba. Főleg Baranya nyugati és délnyugati fele kaphat az esőből, és úgy tűnik maximum Szigetvárig jöhet el a gyengülő rendszer. A zivatarokat záporok váltják, így várhatóan nem kell heves eseményektől tartani. Jelenleg ez látszik a legfrissebb radarképek alapján.

Cikkünk folyamatosan frissül!