You are currently viewing Ciklon rontja el az időt!

Ciklon rontja el az időt!

Fázni nem fogunk, de annál inkább ázni. Záporok és zivatarok érkeznek elszórtan, és Medárd is hozhat némi csapadékot. Lássuk részletesen a következő napok időjárását!

Hétfő reggel kevés felhő lesz felettünk, de a kora délelőtti óráktól nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a déli órákban már elszórtan eleredhet az eső. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. Az északi szél élénk lesz.

Walke Márti fotója

Délután második felében megnövekszik a felhőzet és megérkezik a mediterrán ciklon, melynek hatására többfelé ered el az eső. A záporok mellett zivatarokra is kilátás van. Egy-egy erősebb zivatarcellában felhőszakadásra is kell számítanunk, hirtelen lezúdulhat 20-30 mm csapadék, de számítani kell ezekben a cellákban 1 centi nagy jégre és átmeneti szélerősödésre is (40-60 km/h). A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken lehet ennél hűvösebb is.

Estére sem csökken a csapadékhajlam, többfelé kell számítani záporok és zivatarok kialakulására. Fontos kiemelni, hogy lehetnek olyan területek, ahol kevés eső lehet. A hőmérséklet 20 fokig hűl vissza este.

Kedden érkezik a feketeleves!

Laczkó Martin fotója

Kedden hajnalban csapadékszünet kezdődik az eddigi modellfutások alapján és délelőtt sem kell sok csapadékra számítani, majd a déli órákhoz közeledve robban a légkör és többfelé kell számítani záporok és zivatarok kialakulására. A hőmérséklet hajnalban 13 és 15 fok között alakul. A délkeleti szél mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében megélénkülhet.

Délután nagyobb számban fordulhatnak elő záporok és zivatarok, főleg a délután második felétől kell számítani hevesebb eseményekre. A zivatarok fő veszélyforrása lesz a felhőszakadás. Kis területen kell számolni jelentős mennyiségű csapadékra, ezek a cellák tényleg csak kis területet érinthetnek. Továbbá apró jég és szélerősödés is várható. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken 20 fokig melegedhet az idő.

Kedden felhőszakadások is lehetnek , melyek villám árvizet okozhatnak – Katona Zoltán fotója

Estére a heves zivatarok legyengülnek és záporrá fejlődnek. Az éjszaka első felében még számítani kell csapadékra. A hőmérséklet 20 fok alá esik vissza.

Szerdán gyengébb csapadékmezők érik el Baranyát, de számítani kell záporok és zivatarok kialakulására. A hőmérséklet 25 fok alatt alakulhat.

Medárd napján esni fog!

Eddigi modell előrejelzések alapján Medárd napján délnyugat felől visszapörög a ciklon és jelentős mennyiségű csapadék fog esni. Záporok és zivatarok mellett megjelenhet a tartósabb eső is. A hőmérséklet ekkor is 25 fok alatt marad. További részletek Medárd napjáról kedden délután érkezik!

Szabó Zoltán fotója

Kövessétek oldalunkat, ha a helyzet megkívánja, kedden elindul PERCRŐL-PERCRE bejegyzésünk ahol nyomon követhetitek a zivatarokat.

Kiemelt kép – Boldizsár Péter