You are currently viewing Heves zivatarok felhőszakadással! (Percről-Percre!)

Heves zivatarok felhőszakadással! (Percről-Percre!)

A hidegfront előtt kipattanó zivatarok okoznak galibát a térségben. Néhol jelentős mennyiségű csapadék hullott, de még egyáltalán nincs vége, érkeznek sorra a zivatarok!

Gyengülő tendencia! (17:15)

Gyengülnek a csapadékmezők, már csak kis eséllyel alakulhatnak ki zivatarok a térségben. Egyre inkább záporossá válik az idő, de az is csak elszórtan alakulhat már ki. Egyelőre nyugodt marad az idő.

 

Szentfőrinc felé vette az irányt! (16:23)

A cella délies mozgásba kezdett, a következő 30 percben eléri a térséget a zivatarrendszer. Jelentős csapadék várható és apróbb jég is eshet. A zivatar ahogy mozog úgy gyengül.

Katona Zoltán fotója

 

Bükkösd és Orfű felkészül! (16:09)

A rendszer délkelet felé terjeszkedik, egyelőre még van benne annyi energia, hogy Bükkösdöt és Orfűt is elérje, de radarjelről-radarjelre gyengülni látszik, bár így is igen erősnek minősíthető, felhőszakadás és jég is előfordulhat!  

Kovács Máté fotója!

 

 

Meddig eshet? (16:05)

Egyelőre úgy tűnik, hogy a késő esti órákig kitart a zivataros időjárás, majd az éjjel második felétől csendesednek az események.  Az éjszakai órákban viszont feltámad az északkeleti szél, mindez egy hidegfrontnak köszönhetően!

Szabó Andrea fotója!

 

Erősödő nyugati, gyengülő keleti rendszer! (16:00)

A térségünk nyugati felén elhelyezkedő rendszer erősödni kezdett, Szigetvárt a következő 30 percben eléri a csapadék. Egyelőre úgy látszik Pécs felé terjeszkedik a rendszer, meglátjuk a Mecsek mennyire szól bele a dolgokba. A keleti rendszer gyengülni kezdett, de abból is lehet még jelentős csapadék!

Merre fog esni még ma? (15:50)

Egyelőre ezen csapadékgócok igen furán keletkeznek, egyelőre az egyik Pécstől keletre, a másik pedig nyugatra fog elhúzni, de erre életbiztosítás nincs. Az egyik rendszer Szigetvár és Szentlőrinc felé képződik, míg a másik a Pécsvárad-Mohács vonalat célozta be megának.

Kövessétek Percről-Percre közvetítésünket, igyekszünk követni a gócok mozgását.  

Kelemen Norbert fotója

Érkeznek az újabb zivatarok! (15:45)

Észak felől kettészakadt a rendszer, melynek egyik fele Gödre-Bakóca és Bőszénfa háromszögben tartózkodik, illetve keletre Bonyhád-Mecseknádasd vonalon mozog. A rendszer dél felé mozog, tovább fejlődik.

A térség déli felében pedig gyenge eső van. Fülledt a levegő, a páratartalom 50-80%-os!