You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégén egy front is érkezik, és változékony lesz az időjárás, de lesznek nyugodtabb időszakok is. Mutatjuk a részleteket.

Pénteken hajnalban kevésbé felhős, napos időben bízhatunk, majd a délelőtti óráktól megnövekszik a gomolyfelhőzet. Kezdetben a térség déli és keleti felében várható csapadék, majd fokozatosan tovább terjednek a zivatart adó fellegek. Továbbra is elszórt jelleg lesz a jellemző, szóval lehetnek területek, amik kimaradnak a csapadékból. A hajnali minimumok 11 és 13 fok között alakulnak.

A délután első felében többfelé alakulhatnak ki elszórt záporok. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat, de a tartósan esős területeken ennél hűvösebb is lehet az idő. Az északi szél főleg a késő délutáni óráktól megélénkül, 40-50 km/h lökések is előfordulhatnak. Estére csökken a csapadékhajlam és felszakadozik a gomolyfelhőzet, a hőmérséklet 20 fok közelébe esik vissza.

Gyenge hidegfront!

Péntekről szombatra virradóra feltámad az északi szél és ezzel együtt egy gyenge hidegfront érkezik. Megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérséklet 11 és 13 fok közé hűl vissza. Délelőtt marad a közepesen felhős időjárás. Az északkeleti szél olykor élénk lesz.

Hoffer Kovács Katalin

Délután folytatódik a változóan felhős időjárás. Csapadék a nap folyamán nem várható. A hőmérséklet maximuma az előző napokhoz képest pár fokkal visszaesik, de így is nyárias hőmérsékletekben bízhatunk, a maximumok 24 és 26 fok között alakulhatnak. Estére mérséklődik a keleties légmozgás és a felhőzet is felszakadozik.

Vasárnap újból szükség lesz az esernyőre!

Vasárnap reggelre kevés felhő lehet felettünk, a hőmérséklet 12 és 14 fokig hűl vissza. A délelőtt folyamán megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan alakulhatnak ki a záporok mellett gyenge zivatarok is, melyeknek fő veszélyforrása a szélerősödés lehet. A keleti szél mérsékelt lesz zivataroktól függetlenül.

Takács Ferenc fotója

Délután folytatódik az erőteljes gomolyfelhőképződés. Elszórtan számíthatunk a kora esti órákig záporokra és zivatarokra. A hőmérséklet marad mérsékelten meleg, a maximumok 25 és 27 fok között alakulnak, de a csapadékos tájakon ennél hidegebb is lehet átmenetileg. A keleti szél továbbra is mérsékelt marad. Estére megnyugszik a légkör, a hőmérsékelt 20 fok alá csökken.

Kiemelt kép – Odenvald Katalin