You are currently viewing Zivatarokat hoz a hét első napja!

Zivatarokat hoz a hét első napja!

Keleti-északkeleti áramlással alszórt záporok és zivatarok érkeznek, melyek a térség egyes részeit érintheti, de várhatóan nem fog mindenhol esni, de azért nagy területet érinthetnek a csapadékmezők

Hétfőn reggel gyengén felhős-derűs időre ébredhetünk. A hőmérséklet minimuma 10 és 13 fok között alakul. Hűvösebb a völgyekben fordulhat elő. A délelőtti órákban kelet felől fokozatosan, több hullámban érkeznek kezdetben gyenge záporok, majd a déli órákhoz közeledve egy-egy zivatar sem kizárt. A csapadékmezők elszórtan alakulnak ki, így a térség nem mindegyik részén fog esni.

Kovács Máté fotója

A délután első felében tovább növekednek a gomolyfelhők. A zivatarok fejlődése északkelet-délnyugat felé fog történni. Elszórtan, de egyre többfelé alakulhatnak ki záporok és zivatarok a térségben. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakul, de a csapadékos területeken visszahűlhet a levegő átmenetileg.

Felhőszakadás is lehet!

A zivatarok fő veszélyforrása a hirtelen lezúduló csapadék, néhol 20-30 mm is eshet rövid idő alatt, viszonylag kis területen. A felhőszakadás mellett előfordulhat erősebb zivatarokban apró jég (1 cm) és szélerősödés is (70-80 km/h).

Este kicsit csökken a csapadékhajlam, majd az éjszaka második felében újabb záporok és zivatarok érkezhetnek.

Kiemelt kép – Szabó Gabriella