You are currently viewing Zivatarok felhőszakadással!

Zivatarok felhőszakadással!

A délután második felétől a gomolyfelhőkből már záporok és zivatarok is kialakulnak a térség nagy részén. A csapadék előbb keleten, majd a térség középső és nyugati felében jelenik meg.

A délutáni órákban tehát egyre nagyobb területet érintenek majd a zivatarok, melyek a térség nagy részét érintik majd, ám lehetnek olyan területek, ahol kevés eső lesz, vagy egyáltalán nem fog esni.

Kacs Dávid fotója (illusztráció)

A zivatarok legnagyobb veszélyforrása a villámárvíz. Kis területen eshet hirtelen 20-30 mm eső. A felhőszakadás mellett erősebb cellákban apró, de sok jég is eshet és a szél is 60-80 km/h körül alakulhat.

Villámfényes éjszaka!

A zivataroknak éjszaka se lesz vége, ekkor is folytatódik a csapadékos időjárás. Ahol elvonul a zivatar, ott jelentős mennyiségű eső eshet és a fent említett kísérőjelenségek is lehetnek!

Szombat reggel is folytatódik a csapadékos időjárás, elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok. A hőmérséklet minimuma 12 és 15 fok között alakulhat. Az északi szél zivataroktól függetlenül erős lehet. A déli órákban sem szűnik a csapadékos idő, de nem lesz mindenhol. Ezek a zivatarok csak elszórtan alakulhatnak ki, helyi jelleggel, így helyüket nem lehet pontosan behatárolni.

Jászkai Gábor fotója

Délután gomolyfelhős és napos idő. Továbbra is kialakulhatnak záporok és zivatarok elszórtan. Igen fülledt időnk lesz. A hőmérséklet maximuma 23 és 26 fok között alakulhat. Az északi szél továbbra is élénk lesz.

Az esti órákra a gomolyfelhők összeesnek és megszűnik a csapadék. A hőmérsékelt 20 fok alá hűl. Az északi szél tovább mérséklődik.

Kiemelt kép – Boldizsár Péter