You are currently viewing Milyen idő lesz pünkösd hétvégén?

Milyen idő lesz pünkösd hétvégén?

Hosszú hétvégénk lesz, mi összefoglaljuk az előrejelzést. Előjáróban annyit, hogy időnként felhős és mérsékelten meleg lesz az időjárás. No de lássuk részletesen!

Szombat reggel is folytatódik a csapadékos időjárás, elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok. A hőmérséklet minimuma 12 és 15 fok között alakulhat. Az északi szél zivataroktól függetlenül erős lehet. A déli órákban sem szűnik a csapadékos idő, de nem lesz mindenhol. Ezek a zivatarok csak elszórtan alakulhatnak ki, helyi jelleggel, így helyüket nem lehet pontosan behatárolni.

Bátori Gergely fotója

Délután gomolyfelhős és napos idő. Továbbra is kialakulhatnak záporok és zivatarok elszórtan. Igen fülledt időnk lesz. A hőmérséklet maximuma 23 és 26 fok között alakulhat. Az északi szél továbbra is élénk lesz.

Az esti órákra a gomolyfelhők összeesnek és megszűnik a csapadék. A hőmérsékelt 20 fok alá hűl. Az északi szél tovább mérséklődik.

Sok napsütés vasárnap!

Vasárnap reggelre csak kevés felhő lesz felettünk. A hőmérséklet 10 és 12 fok közé hűl, hűvös lesz a hajnal. Délelőtt még sok lesz a napsütés, majd a déli órákban már megnövekszik a gomolyfelhőzet. A hőmérséklet a déli órákra 20 fok köré emelkedik. Az északi szél mérsékelt lesz.

Lorencz Zsuzsanna fotója

Délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és előfordulhat elszórtan gyenge zápor, de csak kis eséllyel. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakul. Estére a gomolyfelhők összeesnek, és a hőmérsékelt is csökkeni kezd. Az esti minimumok 17 és 19 fok között alakulhatnak.

Kelleni fog az esernyő!

Hétfőn hajnalban még sok napsütésben bízhatunk, majd északkelet-kelet felől megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé alakul ki zápor és zivatar. A zivatarok környezetében felhőszakadás, jégeső és szélerősödés is várható. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulnak. Az északi szél zivataroktól függetlenül élénk lesz.

Laczkó Martin fotója

Délután folytatódik a csapadékos idő, elszórtan, de nagy számban fordulhatnak elő záporok és zivatarok. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakulhatnak. Estére sem csökken a csapadékhajlam, többfelé várható még jelentős mennyiségű csapadék. A hőmérsékelt estére 20 fok alá csökken.