You are currently viewing Hidegfront hoz elszórt zivatarokat!

Hidegfront hoz elszórt zivatarokat!

Egy hidegfront érkezik pénteken, melynek hatására többfelé képződik gomolyfelhő. melyből ELSZÓRTAN alakulnak ki záporok és zivatarok pénteken egész nap!

Pénteken hajnalban még derűs időre ébredhetünk, majd északnyugat felől növekedni kezd a gomolyfelhőzet. A gomolyfelhőkből záporok és zivatarok alakulhatnak ki, de csak helyi jelleggel, melyből rövid idő alatt jelentős csapadék hullhat le, eshet jég is és a szél is feltámadhat. Lesznek olyan területek is, ahol nem fog esni. A hőmérséklet hajnalban 13 és 15 fok között alakulhat. Délelőtt folytatódik az elszórt csapadékos idő, a hőmérséklet emelkedni fog, 20-22 fokot mérhetünk már délben.

Török Andrásné fotója

Délután folytatódik az elszórt csapadékos időjárás, de már csökken a csapadékhajlam az esti órákhoz érkezve. Az északi szél zivataroktól függetlenül is élénk, olykor erős lesz. A hőmérséklet maximuma a csapadékos területeken 20 fokhoz közel lesz, de a naposabb területeken 24 és 26 fok között alakulhat. Kora este már csak elszórt záporok alakulhatnak ki, csökken a csapadékhajlam. A minimumok 20 fok alá csökkennek. Az északi szél marad élénk.

Kiemelnénk tehát, hogy a térség nagy része érintett lesz a csapadékból, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy hol és mikor fog éppen leszakadni az ég. Kövessétek facebook oldalunkat, ahol naprakész információkkal szolgálunk és nézzétek radarunkat is!

Kiemelt kép – Merk Ferenc