You are currently viewing Nyárias hétvége érkezik!

Nyárias hétvége érkezik!

A tartósan esős időszakot magunk után hagyjuk, szombattól ránk tör a kora nyár. Elő a rövid nadrágokkal, de azért ernyő legyen nálunk!

Szombat reggel csak kevés felhő lesz felettünk, a hőmérséklet minimuma 12 és 14 fok között alakulhat. A keleti szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül. A déli órákban már átlépjük a 20 fokot is.

Csiszár Péter fotója

Délután gomolyfelhők képződnek, de sok napsütésre kell számítanunk. Csapadék csak elszórtan alakulhat ki zápor formájában. A hőmérséklet maximuma nyáriasan alakul, 24 és 26 fok várható. Késő délutánra a gomolyfelhők összeesnek és a keleti szél is mérséklődik.

Kellemes koranyárias időnk lesz vasárnap is!

Vasárnap reggel gyönyörűen napos időre ébredhetünk, a hőmérséklet minimuma 11 és 13 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt lesz, de előfordulhat egy-egy élénk lökés. Délelőtt megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható.

Varga Dávid Attila fotója

Vasárnap délután a gyengén gomolyfelhős idő mellett sok napsütésben bízhatunk. Elszórtan kialakulhatnak záporok. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt lesz. Estére a gomolyfelhők összeesnek, csillagfényes éjszakánk lehet.

Érdemes tehát a hétvégét a szabadban tölteni. Ha gondoljátok nézzetek körül kirándulós cikkeink közt, ahol nagyszerű ötleteket osztunk meg Veletek!

Kiemelt kép – Lorencz Zsuzsanna