You are currently viewing  Fény az alagút végén!

 Fény az alagút végén!

Lassan véget ér az extrém csapadékos időszak, sőt a hétvégére berobbanhat a koranyár! Hétvégén akár 27 fok is lehet!

Csütörtök reggel északnyugat felől megérkezik a front, kelet felől pedig a csapadék. Ismétlődő esőre van kilátás. Hajnalban a hőmérséklet 10 fok közelébe csökken. Az északnyugati szél élénk lesz!

Délután elszórtan előfordulhat gyenge eső. Borús időben lesz részünk. A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között alakul. Az északi szél napközben élénk lesz, majd estére mérséklődik.

Deák István fotója

Péntek reggel sok lesz a felhő felettünk, de a délelőtt folyamán felszakadozik mindenütt és kisüt a nap. A minimumok 11 és 13 fok között alakulnak. Az északi szél néhol megélénkülhet. A déli órákban a napsütés mellé megérkeznek a gomolyfelhők is.

A délután folyamán a gomolyfelhők mellett sok napsütésben bízhatunk. Jó hír, hogy csapadék már csak nagyon kis területen fordulhat elő. A hőmérséklet maximuma 20 és 22 fok között alakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz, de egy-egy élénk lökés előfordulhat.

Nagyot fordul az időjárás a hétvégére!

Szombat reggel csak kevés felhő lesz felettünk, a hőmérséklet minimuma 12 és 14 fok között alakulhat. A keleti szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül. A déli órákban már átlépjük a 20 fokot is.

Délután gomolyfelhők képződnek, de sok napsütésre kell számítanunk. Csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma nyáriasan alakul, 24 és 26 fok várható. Késő délutánra a gomolyfelhők összeesnek és a keleti szél is mérséklődik.

Kozma Roland fotója

Vasárnap reggel gyönyörűen napos időre ébredhetünk, a hőmérséklet minimuma 11 és 13 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt lesz, de előfordulhat egy-egy élénk lökés. Délelőtt megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható.

Vasárnap délután a gyengén gomolyfelhős idő mellett sok napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt lesz. Estére a gomolyfelhők összeesnek, csillagfényes éjszakánk lehet.

A folytatásban nyárias időre van kilátás, elszórt záporokkal, zivatarokkal.

Kiemekt kép – Rattinger Eszter