You are currently viewing Az eső mellé a szél is megérkezik!

Az eső mellé a szél is megérkezik!

Egy hullámzó frontrendszer és egy mediterrán ciklon találkozik. Kedden dél felől több hullámban érkezik csapadék, de azért szünetek is lesznek!

Kedd reggel még többfelé előfordulhat eső, majd dél felől felszakadozik a felhőzet. A keleti szél élénk lesz, és a délelőtt folyamán ez még marad is így. Átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb adag csapadék érkezhet, mely a kora délutáni órákra újból észak felé elvonul. A hőmérséklet hajnalban 12 és 14 fok között alakul.

A kora délutáni órákban újabb csapadékszünet kezdődik, akár még a napot is megláthatjuk, ugyanis felszakadozhat a felhőzet. Nagyjából 18 óra magasságában dél felől újabb adag csapadék érkezhet, melyből a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Az este folyamán jelentős mennyiségű csapadékra lesz kilátás.

Molnár Virág Nikolett fotója

A déli óráktól megélénkül a keleti szél, sőt a késő délutáni órákban az erős lökések mellett egy-egy viharos sem lesz kizárható, mind zivatartól függetlenül! A szél az éjszakai órákban mérséklődik, a csapadék észak felé elhagyja a térséget.

Az este folyamán kiterjedtebb zivatarrendszer is érkezhet, melyből lokálisan 20-40 mm csapadék is leeshet!

Kiemelt kép – Walke Márti