You are currently viewing A májusi eső aranyat ér!

A májusi eső aranyat ér!

Tartja a mondás. A következő napokban aranyat érő esőből nem lesz hiányunk, szinte minden napra várható csapadék.

Csütörtökön hajnalban délnyugat felől megvastagszik a felhőzet és többfelé elered az eső. A hőmérséklet hajnalban 11 és 13 fok között alakul. A keleti szél délelőtt viharossá fokozódik!

Délután folytatódik a csapadékos időjárás. A térség nagy részén várható jelentős mennyiségű csapadék. A keleti szél továbbra is élénk, olykor erős marad. A hőmérséklet maximuma alig emelkedik a reggelihez képest, 13 és 15 fok várható.

Az este első felében még számítanunk kell csapadékra, majd fokozatosan szűnni fog nyugat felől. A keleti szél is mérséklődik. A hőmérséklet 10 fokig hűl vissza.

Pénteken megdörrenhet!  

Laczkó Martin fotója

Pénteken hajnalra átmeneti csapadékszünet várható, majd a délelőtt folyamán délnyugat felől több hullámban érkezhet csapadék a térségünkbe. Záporos jelleg lesz a jellemző, de a kora délutáni órákban már egy-egy zivatar sem lesz kizárt. A hőmérséklet hajnalban 8 és 10 fokig hűl vissza. A délkeleti szél élénk lesz.

Délután továbbra is délnyugat felől érkeznek csapadékgócok, melyekből további záporokra, illetve zivatarokra van kilátás. Sok lesz a felhő felettünk. A keleti szél mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 17 és 19 fok között alakul, a hűvösebb a tartósan csapadékos tájakon valószínű. Este is lehetnek záporok zivatarok a térségben, a hőmérséklet pedig 15 fok alá csökken.

Kőszegi Ágnes Nóra fotója – Akár villámárvizek is kialakulhatnak!

Szombaton átmenetileg több napsütésre lehet számítani, de vasárnap újból jelentős mennyiségű eső várható. A hétvége időjárásáról csütörtökön 16:45-kor jelentkezünk új cikkel!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia