You are currently viewing Elmaradhat a nagy eső!

Elmaradhat a nagy eső!

Frissültek a modell előrejelzések, melyek alapján erősebbnek bizonyul az anticiklon, ami távol tartja a frontokat a térségünktől, és a hideget is!

Vasárnap reggel közepesen felhős égboltra ébredhetünk, enyhe lesz az idő. A minimumok 10 és 13 fok között alakulnak. A délelőtti órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet, többfelé előfordulhat a záporok mellett zivatarok is. A déli órákban a hőmérséklet elérheti a 20 fokot!

Elszórtan lehetnek zivatarok!

Szabó Zoltán fotója

Délután tovább növekszik a csapadékhajlam, elszórtan, azaz nem mindenhol, de nagy területet érintve lehetnek a záporok mellett zivatarok. A zivatarokat követheti felhőszakadás (10-30 mm), jégeső és szélerősödés. Estére a zivatarok mindenhol lecsengenek. A hőmérséklet napközben 24 és 27 fok között alakulhat, de a csapadékos tájakon 20 fok alatt alakulhatnak a maximumok. Az északi szél függetlenül a zivataroktól élénk lesz.

Hétfőn hajnalban átvonul egy gyenge hidegfront térségünkön, melyből csak a szél erősödését és a felhőket érzékelhetjük. Csapadék csak elvétve a délnyugati határon lehet. Sok lesz a felhő felettünk. A hőmérséklet hajnalban 9 és 12 fok között alakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz.

Délután folytatódik a felhős, szeles időjárás. A hőmérséklet az előző naphoz képest jelentősen visszaeshet, a maximumok 20 fokig emelkedhetnek csupán. Csapadék továbbra sem várható. Este továbbra is sok lesz a felhő felettünk. A minimumok 15 fok alá csökkennek. Az északi szél mérséklődik.

Kocsis Zsolt fotója

Kedden reggel még sok lesz a felhő felettünk, majd csökkenni kezd nyugat felől a felhőzet. Hajnalra jócskán visszaesik a hőmérséklet. A minimumok 5 és 9 fok közé eshetnek. A délelőtt folyamán többfelé kisüthet a nap, de még sok lesz a felhő. A keleti szél kezdetben mérsékelt lesz.

Délután sokfelé kisüt a nap, akár több órára is. A hőmérséklet 16 és 18 fok között alakulhat. A keleti szél többfelé megélénkül, de estére mérséklődik. Estére a hőmérséklet 10 fok közelébe eshet vissza. Kevés felhő lehet felettünk.

A folytatásban marad a mérsékelten meleg idő, csütörtökön egy hidegfront érkezhet!

Kiemelt kép – Lelkes Dominik