You are currently viewing Nyárias hétvége!

Nyárias hétvége!

Szombat hajnalra a hőmérséklet 10 és 13 fok között alakul. Gyengén felhős időre ébredhetünk, de a délelőtt folyamán megnövekednek a gomolyfelhők. Csapadék csak a délutáni órákban elszórtan alakulhat ki. A hőmérséklet a déli órákra eléri a 20 fokot, de délután már meg lehet a nyári nap is (25 fok felett)!

Budai Kornél fotója

Szombat délután a gomolyfelhők tovább növekednek. Kis eséllyel lehet némi zápor a térségben, de csak a mennyiség nem lesz jelentős. A hőmérséklet napközben tovább emelkedik, a maximumok 24 és 26 fok között alakulnak. Estére a napközben képződött gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. A hőmérséklet 15 fokig hűl vissza.

Vasárnap reggelre derült égboltra ébredhetünk. A hőmérséklet a reggeli órákra 10 és 12 fok közé csökken, de a völgyekben lehet ennél kicsit hidegebb is. A délelőtt folyamán gomolyfelhők képződnek, melyből csak a délután folyamán alakulhat ki elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar. A hőmérséklet gyorsan emelkedni fog, a déli órákban már átléphetjük a 20 fokot.

Szabó Andrea fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő. Ekkor már záporok zivatarok kialakulására is esély nyílik. A zivatarokat kísérheti felhőszakadás, jégeső és erős, olykor viharos szél is. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között tetőzhet. Estére a napközben kialakult gomolyok összeesnek, megszűnik mindenhol a csapadék. A hőmérséklet 15 fok közelébe hűl vissza.

Érdemes tehát a hétvégét a szabadban tölteni, de jó ha lesz nálunk egy ernyő, ugyanis bármikor elkaphat egy nyári zápor!

Kiemelt kép – Pap Balázs