You are currently viewing Több napig esni fog!

Több napig esni fog!

Kedden reggel még fátyolfelhőkre ébredhetünk, de délelőtt a térségünkben mindenütt elered az eső. Tartósan esni fog.

Kedd reggel kezdetben erősen fátyolfelhős lesz az égbolt, majd a déli órákhoz közeledve északnyugat felől megvastagszik a felhőzet és elered az eső. A hőmérséklet hajnalban igen enyhe lesz, 11 és 13 fok között alakulhat. A keleti szél mérsékelt marad, de Siklós és Mohács vonaltól délkeletre élénk is lehet.

Hullámzó hidegfront érkezik!

Farkas Szilvia fotója

Kora délután elered az eső. Egy hullámzó hidegfrontnak köszönhetően jelentős mennyiségű csapadék várható. Záporos lesz a jelleg, de előfordulhat tartósabb csapadékhullás is. A hőmérséklet a csapadék ellenére eléri a 20 fokot. A keleti szél mérsékelt lesz

Este tovább folytatódik a csapadékos idő, bár ekkor már lehetnek kisebb szünetek a csapadékgócok között. A szél északira vált, megkezdődik a hidegebb levegő beszivárgása térségünkbe. A hőmérséklet 15 fok alá esik vissza.

Bojcsev Viki fotója

Szerda hajnalban a borult idő mellett továbbra is számítanunk kell csapadékra. A hőmérséklet 10-12 fokig csökken. Az eső délelőtt is esni fog kisebb nagyobb megszakításokkal, továbbra is jelentősebb mennyiségre van kilátás. Az északi szél mérsékelt lesz.

Délután is esőre kell készülnünk, továbbra is borult marad az ég. A hőmérséklet 14 és 18 fok között alakulhat. A hidegebb a tartósan csapadékos területeken várható. Az északi szél továbbra is mérsékelt marad, csak a nyugati tájakon élénkülhet meg átmenetileg.

Kincses Krisztián fotója

Este még eshet, de csökken a csapadékhajlam, északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Egy-egy záporra még készülhetünk. A hőmérséklet a kevésbé felhős tájakon gyorsan csökkenni kezd.

Csütörtök reggel még lehet néhol zápor, majd mindenütt kisüt a nap. Megkezdődik a felmelegedés, újból visszatértnek a 20 fokok!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia