You are currently viewing Kirándulás Hetvehelyen, a Sás-völgyben!

Kirándulás Hetvehelyen, a Sás-völgyben!

Szeretnék ajánlani egy gyönyörű, természetközeli kirándulóhelyet a hosszú hétvégére. Érdemes ellátogatni Hetvehelyre, a vasútállomástól néhány lépés és már meg is kezdhetjük a Sás-völgyi kirándulásunkat.

A Mecsekerdő tanösvénye a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola közelében lett kialakítva (Kincset rejtő erdő tanösvény néven), hogy közérthető módon, játékos formában mutassa be minden korosztály számára az erdei élővilágot, és azokat a rejtett kincseket, melyeket erdőtől kapunk.

 A 2,4 kilométeres ösvény a Hetvehelyről Sás-völgybe vezető útról indul, majd egy erdei tornapálya útvonalán keresztül egészen az Erdő Házáig vezet. Ezután érdemes kipróbálni a hat méter magas Lombkorona-sétányt is, ami körül gyerekeknek játszótér is ki lett alakítva.

Ez körülbelül 2,5, 3 km hosszúságú kellemes túra, szinte bárki által teljesíthető. Ha van még bennünk energia és túrakedv, érdemes végig sétálni Hetvehely falun és a település végében található horgásztó is alkalmas egy sétára, ami gyönyörű környezetben helyezkedik el.

Cikket írtak, képeket készítette – Györkő Zsombor