You are currently viewing Milyen idő lesz a hosszúhétvégén?

Milyen idő lesz a hosszúhétvégén?

Változékonyan indul, de a hétvége második felére teljesen megnyugszik időjárásunk. Tavaszias idővel zárul április utolsó hétvégéje!

Reggel északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, majd ez a délelőtt folyamán megvastagszik és alacsonyabb szintű felhők is érkeznek. Csapadék délelőtt nem várható. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban 3 és 5, míg délben 13 és 15 fok lehet.

Virág Nikolett fotója

Kora délután tovább vastagszik a felhőzet északnyugat felől. Csapadék a kora esti órákig nem várható, viszont a felhőzet zárul. A hőmérséklet maximuma 16 és 18 fok között alakul. A délkeleti szél mérsékelt marad, ami estére legyengül.

Az este folyamán átvonul a melegfront felhőzete és csapadékmezeje felettünk, de jelentős csapadék nem várható. A minimumok 10 és 12 fok közé hűlnek vissza.

Szombaton hajnalban sok lesz a felhő felettünk, egy-egy zápor még előfordulhat, majd szakadozni kezd a felhőzet. A reggeli minimumok 5 és 8 fok között alakulhatnak. Amint kisüt a nap emelkedik a hőmérséklet, a déli órákban közel 20 fok lehet. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

Jászkai Gábor fotója

A front után erőteljessé válik a gomolyfelhőképződés, és szórványos jelleggel fordulhat elő a zápor mellett egy-egy zivatar is. A zivatarokat felhőszakadás (10-20 mm), jég (1-2 cm) és szélerősödés kísérheti. A naplementével együtt csökken a csapadékhajlam is. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakul.

Vasárnap hajnalban közepesen felhős időnk lesz. A reggeli minimumok 6 és 9 fok között alakulhatnak. Délelőtt sok lesz a gomolyfelhő felettünk, de csapadék nem várható. A déli órákban már 15 fok felett alakul a hőmérséklet.

Hirt Valéria fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, elszórtan, de kis területen fordulhat elő jelentéktelen zápor. A maximumok 19 és 21 fok között alakulhatnak. Az északi szél élénk lesz.

Hétfőn reggel közepesen felhős időre ébredhetünk a hajnali órákban a minimumok 6 és 9 fok között alakulhatnak. A keleti szél élénk lesz.

Délután felhős és kevésbé felhős időszakok váltogatják egymást, csapadék nem várható. A keleti szél továbbra is élénk lesz, a hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat.

Kiemelt kép – Györkő Zsombor