You are currently viewing Milyen idő lesz a hétévgén?

Milyen idő lesz a hétévgén?

Elő a túracuccokkal, irány a természet, végre jó idő lesz a hétvégén. Ki kell élvezni a jó időt, hiszen a hételején változékonnyá válik időjárásunk.

Péntek reggel derült égre készülhetünk, a minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak. A délelőtt gomolyfelhők emelkednek a magasba, de csapadékra már nem kell számítanunk. A déli órákban már 15 fokig emelkednek a maximumok. Az északi szelet többfelé kísérik élénk lökések.

Kozma Roland fotója

Pénteken délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de csapadék nem várható továbbra sem. A hőmérséklet maximuma elérheti a 20 fokot is. Az északi szél mérséklődni kezd. Este összeesnek a gomolyfelhők, a hőmérséklet 10-12 fokig hűl vissza. Az északi szél tovább gyengül.

Kiránduló időre fel!

Szombat reggelre a minimumok 6 és 8 fokig hűlnek, enyhe lesz a reggel. Napos idő várható, majd délelőtt folyamán megnövekszik a gomolyfelhőzet, de eső nem várható. A hőmérséklet a déli órákban elérheti a 15 fokot. A keleti-délkeleti szél mérsékelt lesz.

Vágó István
Vágó István fotója

Délután folytatódik a jobbára napos időjárás. Tovább melegszik a hőmérséklet, a maximumok elérik, sőt meg is haladják a 20 fokot. A keleti szél továbbra is mérsékelt marad. Estére a napközben képződött gomolyok összeesnek, kiderül az ég. A minimumok 10-12 fokig esnek vissza.

Megnövekszik a felhőzet!

Vasárnap reggel napos időre ébredhetünk, ami egész délelőtt kitart. A hőmérséklet hajnalban 6 és 9 fok között alakulhat. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A déli órákra már megközelíti a hőmérséklet a 20 fokot.

Rattinger Eszter fotója

Délután nyugat felől megvastagszik előbb a fátyol, majd az alacsonyabb szintű felhőzet is, de a késő esti órákig biztosan nem fog esni. A hőmérséklet ezen a napon tetőzik, a legmelegebb órákban 21 és 23 fok is lehet. A délkeleti szél továbbra is marad mérsékelt. Csapadék az esti órákban sem valószínű, viszont a felhőzet tovább vastagodik. A minimumok 10-12 fokig esik vissza.

A hét elején több hullámban érkezik csapadék, de a hőmérséklet hétfőn még marad enyhe.

Kiemelt kép – Laczkó Martin