You are currently viewing Szerdától tavaszodik!

Szerdától tavaszodik!

Ha lassan is, de távolodni látszik a ciklon, mely napok óta felettünk kering. A napokban még lehetnek záporok, de jelentéktelen mennyiségű eső eshet belőle!

Szerda reggelre a minimumok 6 és 8 fok közé esnek vissza. Közepesen felhős időnk lesz, a délelőtt folyamán erőtejes lesz a gomolyfelhőképződés, néhol eredhet el az eső, de jobbára csak zápor formájában. Az északi szél többfelé megerősödik.

Bálint Rita Zsófia fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős időjárás és egyre többfelé alakulhat ki zápor a térségben, ám jelentős eső már nem várható. A felhők mellett a nap is kisüthet, fülledt lesz a levegő, a hőmérséklet maximuma 16 és 18 fok között alakul majd.

Estére a gomolyfelhők összeesnek és megszűnik a csapadék. A minimumok 10-12 fok között alakulhatnak. Az északi szél mérsékelt lesz.

Bátori Gergely fotója

Csütörtökön reggel kevés felhő lesz felettünk, de a délelőtt folyamán újból erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, melyből a késő délelőtti órákban előfordulhatnak gyenge záporok is. A hőmérséklet reggel 5 és 7 fok között alakulhat.

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de ekkor már kevés esély van csapadékra. Sok napsütésben lesz részünk, a maximumok pedig 16 és 18 fok között alakulhatnak. Estére összeesnek a gomolyfelhők, derűs lesz az ég, a minimumok 10 fok közelébe csökkennek.

Péntektől erőteljes lesz a felmelegedés!

Péntek reggel a minimumok 5 és 7 fok közé esnek. Változóan felhős lesz az ég, de sokat fog sütni a nap. Csapadék már nem várható. Az északkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések is.

Kelemen Norbi fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős időjárás, csapadék nélkül. A hőmérséklet maximuma 18 és 20 fok között alakulhat. Enyhe lesz az idő. Az északkeleti szél továbbra is élénk marad, majd estére veszít erejéből. Este a hőmérséklet 10-12 fokig csökken.

Szombaton és vasárnap folytatódik a változóan felhős, jobbára napos időjárás. A hőmérséklet maximuma 20 és 22 fok között tetőzhet. Vasárnap késő délután északnyugat felől egy hidegfront érkezhet, jelentős esővel, záporokkal és zivatarokkal. A jövő hét elején átmenetileg 15 fok alá hűlhet a levegő.

Kiemelt kép – Juhász Mária