You are currently viewing Délután zivatarok érkeznek!

Délután zivatarok érkeznek!

A reggeli és délutáni záporok után a déli, koradélutáni óráktól zivatarok is megjelennek a térségünkben. Felhőszakadás, jég és szélerősödés is előfordulhat!

Jelenleg 11 óra van, amikor a cikk született. A térség középső és nyugati felében előfordulnak záporok és gyenge eső is. Az északi szél mérsékelt, de előfordul egy-egy élénk lökés is. A hőmérséklet a csapadékos nyugati területeken 9-10, míg a térség középső és keleti felén 13 és 15 fok között alakulnak.

Mi várható délután?

Kelemen Norbi fotója

Délután kelet felől több hullámban érkeznek a záporok mellett zivatarok is a térségünkbe. Elszórt lesz a jelleg, tehát előfordulhat az is, hogy a térség egyes részei kimaradnak a zivataros gócokból.

A zivatarokat felhőszakadás (15-20 mm), apróbb jég (1 cm) és szélerősödés (60-80 km/h) követheti a villámlás mellett. A zivatarok egészen kedd reggelig térségünkben mozoghatnak, így akár az éjszaka is hangos lehet.

Kedden folytatódik a csapadékos idő!

Kocsis Zsolt fotója

Reggel többfelé fog esni, és a délután első felében is előfordulhatnak a fent említett kísérőjelenségekkel. Estére csökken a csapadékhajlam. A maximumok pedig 15 fok felett alakulhatnak!

Kiemelt kép – Szabó Gabriella