You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Esőben és felhőben nem lesz hiány, de a hőmérséklet marad tavaszias. Hidegfronti hatás várható. A szél vasárnap megélénkül.

Budai Kornél fotója

Péntek délután első felében még előfordulhat csapadék, majd a vastagabb felhőzet északkelet felé elhagyja térségünket. Csapadékszünet következik. A kora esti óráktól délnyugat felől újabb csapadékgócok érkeznek, és elszórtan előfordulhatnak záporok, a déli határhoz közel akár zivatarok is. A hőmérséklet maximuma 10 és 12 fok között alakulhat. A délnyugati szél megélénkül, majd estére mérséklődik.

Szombat reggel továbbra is marad a mediterrán ciklon felhőzete felettünk. Többször előfordulhat gyenge eső, illetve zápor a térség nagy részén. A déli szél továbbra is élénk lesz, majd veszít erejéből a déli órákhoz közeledve. Hajnalban a minimumok 2 és 5 fok közé esnek vissza, de napközben a déli áramlással enyhébb levegő érkezik!

Laczkó Martin fotója

Szombat délután folytatódik a csapadékos, erősen felhős idő. Sok napsütésre nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 12 és 17 fok között alakul. A tartósan esős részeken lehet a hűvösebb. Szombat este is kitart az eső, néhol jelentős mennyiség eshet! Az éjszaka folyamán észak felé elhagyja térségünket a csapadék. A déli szelet éjjel északi vált, vasárnap hajnalra megerősödik!

Feltámad az északi szél!

Walke Márti fotója

Vasárnap hajnalban sok lesz a felhő felettünk, de csapadék nem várható. Az északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A délelőtti óráktól szórványosan előfordulhat zápor, egy-egy helyen zivatar. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak.

Délután folytatódik az elszórtan záporos idő. A maximumok 15 és 18 fok közé melegedhetnek. Az északi szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. Estére csökken a csapadékhajlam, de az északnyugati szelet többfelé kísérhetik még élénk lökések.

A hét elején folytatódik a szeles, ismétlődő csapadékos idő, de a hőmérséklet marad a hétvégégihez hasonló!

Kiemelt kép – Frits Boglárka