You are currently viewing Hullámzó hidegfront érkezik csütörtöktől!

Hullámzó hidegfront érkezik csütörtöktől!

Egy hullámzó hidegfront és egy mediterrán ciklon is érkezik csütörtöktől, melynek hatására egész hétvégén esős időre van kilátás. Jó hír, fázni nem fogunk!

Jászkai Gábor fotója

Csütörtökön napközben közepesen felhős időben lesz részünk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. A hajnali minimumok 5 fokig csökkennek. Délután a felhőzet növekedése mellett többfelé kell készülnünk záporok és zivatarok kialakulására. A zivatarokat követheti felhőszakadás, apró, de sok jég és szélerősödés. A maximumok majdnem elérik a 20 fokot.

Este továbbra is esős időben lesz részünk, több hullámban érkezik a csapadék. Az északi szelet többfelé kísérik élénk, olykor erős lökések.

Többfelé kísérheti jég a zivatarokat – Boldizsár Péter

Pénteken jobbára erősen felhős, borult időben lesz részünk. Egy hullámzó frontrendszer és az ahhoz tartozó mediterrán ciklon éri el térségünket. Ennek hatására visszaesik a nappali hőmérséklet 10-12 fokig. Több hullámban előfordulhat zápor és zivatar. Zivatarok környezetében feltámad az északkeleti szél, apróbb jég is eshet, sőt néhol felhőszakadás sem kizárt.

Szombaton folytatódik a felhős idő, ismétlődő csapadékkal. Kezdetben a déli, majd később a nyugati szél élénk, olykor erős lesz. A déli áramlásnak köszönhetően újból 15 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap tovább melegszik az idő, de továbbra is készülni kell záporokra és zivatarokra, melyeket felhőszakadás, apróbb jég és szélerősödés követhet!

Kiemelt kép – Szabó Andrea