You are currently viewing Erős lehűlés!

Erős lehűlés!

Vasárnapról hétfőre virradóra markán lehűlés érkezik. A maximumok 10 fok alá esnek vissza, éjjel fagyni is fog!

Hétfő reggel sok lesz a felhő felettünk, de csapadék már nem várható. Az északnyugati szelet viharos lökések kísérhetik (40-60 km/h)! A hőmérséklet minimuma 2 és 4 fok közé esik. A szél  a délelőtt folyamán nem mérséklődik, de a felhőzet szakadozni kezd. A hőmérséklet alig emelkedik.

Rattinger Eszter fotója

Hétfő délután folytatódik a szeles idő, de fokozatosan veszít erejéből. A felhőzet északnyugat felől csökkenni kezd. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakul, de ezt hidegebbnek érezhetjük a szél miatt.

Komoly fagyok érkeznek!

Deák István fotója

Estére mérséklődik a szél, a felhőzet is csökken, többfelé fog fagyni.

Mediterrán ciklon érkezik!

Kedd reggel közepesen felhős időre ébredhetünk. Az északi szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. A hőmérséklet minimuma -2 és +1 fok között alakul. Délelőtt kelet felől beborul, egy mediterrán ciklon érkezik.

Délután kissé mérséklődik a szél. A térség keleti felében, Pécs-Siklós vonaltól keletre az eső mellett havasesőre is kilátás van. Az ettől nyugatra eső területeken kis eséllyel várható csapadék. A maximumok 5 és 7 fok között alakulnak.

Szerdán is sok lesz a felhő felettünk, a minimumok -3 és +2 fok között alakulnak, s hidegebb a völgyekben lehet. Elszórtan előfordulhat gyenge havazás, havaseső a délelőtt folyamán. Az északi szél kezdetben élénk lesz.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik a borult idő, a szél csillapodik. Elszórtan még kialakulhat csapadék havazás formájában. A hőmérséklet maximuma 4 és 6 fok között alakul.

A folytatásban még hajnali fagyok előfordulhatnak, de lassú enyhülés kezdődik. A hőmérséklet újból 10 fok fölé emelkedhet.

Kiemelt kép – Takács Ferenc