You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégén többször kelleni fog az esernyő, vagy az esőkabát, ugyanis többször kezdd rá az eső. Két front is érkezik, de fázni nem fogunk.

Péntekről szombatra virradóra egy hidegfront éri el térségünket. Nyugat felől több hullámban érkezik csapadék zápor és zivatar formájában. Enyhe lesz a hajnal, a minimumok 8 és 10 fok között alakulhatnak. A délelőtti órákban jelentős mennyiségű csapadék várható. Az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik.

Jászkai Gábor fotója

Délután első felében még többfelé fordul elő zápor, majd kelet felé elhagyja térségünket a hidegfront és az ahhoz tartozó felhőzet, többfelé süt ki a nap. A szél estére veszít erejéből. A maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak, de a tartósabban napos területeken meghaladhatjuk a 15 fokot is.

Átmeneti csapadékszünet!

Vasárnap hajnalban átmenetileg elvékonyodik a felhőzet és a nap első felében nem várható csapadék. Az északi szél kezdetben mérsékelt lesz, majd fokozatosan megélénkül. Egy újabb felhősáv érkezik, beborul az ég. A minimumok 6 és 9 fok között alakulnak.

Walke Márti fotója

Vasárnap délután megérkezik a hidegfront. Feltámad az északnyugati szél, néhol erős, olykor viharos lökések is előfordulhatnak. Többfelé alakul ki zápor, mely a késő délutáni órákig biztos kitartanak. A hőmérséklet a déli órákban még 13 és 15 fok között alakul, majd északnyugat felől a front érkezése után jelentősen visszaesik, a késő délutáni órákban már csak 7 és 9 fok várható.

Kora estétől felszakadozik a felhőzet, de az északnyugati szél továbbra is erős, olykor viharos lesz! Éjjel már csupán 3 és 5 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

A hét elején újból télies időre van kilátás. A maximumok 10 fok alatt maradnak, visszatérnek a hajnali fagyok. Várhatóan a húsvét előtti időszakban marad az átlag alatti hőmérséklet, csapadékmentes idővel.

Kiemelt kép – Laczkó Martin