You are currently viewing Csak átmeneti a lehűlés?

Csak átmeneti a lehűlés?

Körvonalazódik a jövő hét időjárása, és egyelőre úgy tűnik, hogy csak átmeneti lesz a lehűlés, de fagyveszély így is várható!

Az első front már át is vonul felettünk, de ma még egészen késő délutánig csapadékos időben lesz részünk. Kora estétől szakadozni kezd a felhőzet, éjjelre szinte ki is derül az ég.

Bálint Rita Zsófia fotója

Vasárnap reggelre kevés felhő lesz felettünk, de érdemes vastagabb ruhát húzni ugyanis a hőmérséklet a leghidegebb órákban 2 és 5 fok közé hűl. A nyugati szél gyenge lesz. Köd és párafoltok átmenetileg kialakulhatnak.

A délután első felében sok napsütésben lesz részünk, majd északnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, de eső az a késő esti órákig nem várható. A hőmérséklet maximuma 18 és 20 fok között alakulhat, igen kellemes időnk lesz. Délután feltámad a délkeleti szél.

Akár 80-90 km/h is lehet a legerősebb széllökés!

Hétfőre az OMSZ citromsárga figyelmneztetlst adott ki viharos szélre!

Vasárnap késő estétől nyugat felől megérkezik a hidegfront. Érkezését jelentős eső kíséri, feltámad az északnyugati szél, de hétfő délelőtt folyamán még csak erős lesz, majd délutántól amikor elvonul a csapadék feltámad és viharossá fokozódik! Hétfőn kora estétől szakadozni kezd a felhőzet, de a szél még nem mérséklődik!

Hózáporok és hideg nap kedden!

Kiss Csaba fotója

Kedden reggelre kiderül az ég, a minimumok 2 és 5 fok között alakulhatnak. A délelőtt folyamán északnyugat felől felhőátvonulásokra van kilátás, ezekből hózápor előfordulhat, de megmaradásra nincs esély. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz, de egy-egy viharos lökés előfordulhat! A felhőátvonulások megszűnnek és a szél is visszavonulót fúj. A nappali maximumok alig haladják meg az 5 fokot, és a szél csak rontani fog rajta!

Fagyveszély szerda hajnalban!

Deák István fotója

Legfrissebb előrejelzések alapján a leghidegebb szerda hajnalban lehet. A szélcsend mellett derült lesz az ég, így a hideg levegő nyugalomba helyezkedhet. A leghidegebb órákban -4 és -2 fok lehet. Délelőtt gyorsan enyhülni fog az idő, északnyugat felől felhők érkeznek, de esni nem fog. Délután a maximumok 10 fokig emelkednek.

Lassú javulás, tavaszias folytatás!

Sándor Petra fotója

A hét második felében délnyugat felől enyhe légtömegek érkeznek, megszűnnek a hajnali fagyok, visszatérnek a 15 fok feletti hőmérsékletek. Ugyan péntektől csapadékossá válhat időjárásunk és sok lesz a felhő, de a télies hidegnek úgy látszik búcsút mondhatunk!

Kiemelt kép – Virág Nikolett