You are currently viewing Hétvégétől gyökeres változás!

Hétvégétől gyökeres változás!

Mint azt pár nappal ezelőtt jeleztük, gyökeres változás kezdődik időjárásunkban a hétvégétől. Jövő hétre visszatérhet a télies időjárás!

Több részletben érkezik!

Jászkai Gábor fotója

Az első front péntekről szombatra virradóra érkezik. Szombat hajnalra feltámadó északnyugati széllel jelentős mennyiségű csapadék érkezik. Az összefüggő csapadékrendszerben akár az ég is megdörrenhet.

A csapadékos idő egészen késő délutánig kitarthat. A hőmérséklet jócskán visszaesik, a pénteki 23-25 fokot szombaton 11 és 14 fok váltja. Az északnyugati szél egész nap élénk lesz.

Estére szakadozni kezd a felhőzet, vasárnap hajnalra csak kevés felhő lehet felettünk.

Két front között!

Varga Renáta fotója

Vasárnap átmenetileg nyugodt, napos időnk lesz, a hőmérséklet is emelkedni fog, megközelítjük a 15-18 fokot. A déli órákra feltámad a déli szél.

Késő délutántól a hidegfront felhőzete megérkezik fölénk. Kora este már előfordulhat nèmi zápor, de a csapadék java hétfő hajnalban érkezik.

Az északnyugati szél hétfő hajnalban feltámad, viharossá fokozódik.

Jelentős lehűlés!

Wojciechowski Borbely Judit fotója

Hétfő reggel a front átvonulása után több fokoz esik vissza a hőmérséklet. A maximumok 10 fok alatt alakulnak. Az északnyugati légmozgást nem gyengül, sőt keddre újból viharossá fokozódik.

Kedden a viharos szél mellett a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a maximumok csupán 4 és 6 fok között alakulhatnak. Estétől megkezdődik a szél gyengülése és a felhőzet csökkenése, így az észak felől beáramló sarkvidéki eredetű levegő nyugalomba helyezkedik!

Szerdán hajnalban komoly fagyveszélynek vagyunk kitéve, a leghidegebb órákban -5 és -3 fok lehet.

Lassú javulás csupán pénteken kezdődhet!

Kiemelt kép – Kiss Patrik