You are currently viewing Milyen időnk lesz a hét végén?

Milyen időnk lesz a hét végén?

A hét közepén érkező front után csak lassan enyhül az idő, de sok napsütésben bízhatunk. Hajnalonként viszont fagyhat.

Pénteken reggel fátyolfelhős lesz az égbolt, szűrt napsütés várható. A hőmérséklet mindenütt fagypont alatt alakul, de erősebb fagyok csak a völgyekben lehet. Délelőtt a napfelkelte után fokozatosan emelkedni kezd a hőmérséklet, a déli órákban 7-9 fok várható. A délkeleti szél délelőtt átmenetileg megélénkülhet.

Meteo Mecsek fotója

Délután megvastagszik a fátyolfelhőzet, szűrt napsütés várható. A maximumok csupán 9 és 11 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Este a vastag fátyolfelhőzet mellett újból fagypont közelébe hűlhet a levegő.

Kiránduló idő hétvégén!

Szombat reggel a hajnali fagyot követően gyors melegedésbe kezd a levegő. Derűs, olykor fátyolfelhős időnk lesz. Mérsékelt lesz a délkeleti légmozgás, de a déli órákban picit meg is erősödhet. Érdemes a szabadban tartózkodni, ugyanis a déli órákban már 10 fok fölé kúszik a hőmérséklet.

Délután folytatódik a napos, gyengén fátyolfelhős idő. A délkeleti szél mérsékelt lesz egész nap. A hőmérséklet maximuma eléri, a 15 fokot, enyhe lesz az idő. Estére északnyugat felől megvastagszik a fátyolfelhőzet, a minimumok pedig újból 5 fok aló hűlnek.

Bede-Nyitrai Roberta fotója

Vasárnap a nap első felében marad a napos idő, csupán a fátyolfelhő szűrheti a napsugarakat. Jó hír, hogy hajnalban már nem fog fagyni, a minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. A keleti, délkeleti szél mérsékelt lesz.

A déli óráktól északnyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek. Eső ugyan nem várható, de kevesebb napsütésben bízhatunk. Enyhe időnk lesz, a hőmérséklet 15 és 17 fok között alakulhat. Estére marad a felhős idő, ekkor már gyenge záporok is előfordulhatnak, viszont a minimumok 5 és 8 fok közt alakulhatnak.

Összefoglalva – A hét végén frontmentes, enyhe időnk lesz. Érdemes a szabadba menni és élvezni a jó időt. Szedjünk medvehagymát, hiszen most attól zöld a Mecsek. Vagy válasszunk egy szép kiránduló helyet!

Kiemelt kép – Lorencz Zsuzsanna