You are currently viewing Nyakunkon a hidegfront!

Nyakunkon a hidegfront!

Ugyan még a térségünkben tombol a tavasz és többfelé elértük a 20 fokot is, de kora estétől északnyugat felől egy markánsabb hidegfont érkezik.

Horváth Brigitta fotója

A hidegfront előtt napos időnk lesz, majd a késő délutáni óráktól megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék csak elvétve alakulhat ki. A front kora este 20 óra magasságában éri el térségünket, feltámad az északnyugati szél, többfelé lesz élénk és erős.

Néhol jelentős eső!

A csapadékrendszer nagyjából éjfél magasságában éri el térségünket. Ekkor az északnyugati szelet már viharos széllökések kísérhetik. A csapadék formája eső lesz, de a záporok mellett zivatartevékenység is előfordulhat. A zivatart felhőszakadás és apróbb jég is kísérheti.

A csapadék nem vet hullámot, így a hajnali órákban már eláll az eső, de marad a felhős, olykor borús idő. A hőmérséklet jócskán visszaesik, a minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak, amit a viharossá fokozódó szél miatt kevesebbnek érezhetünk.

Viharos lökések estig!

Március 15-én napközben csapadék csak gyenge szitálás formájában alakulhat ki, jelentős csapadék már nem várható. Az északnyugati szelet kora estig erős, olykor viharos (60-80 km/h) lökések kísérhetik, majd fokozatosan veszít erejéből. A maximumok 6 és 8 fok között alakulhatnak. Kora estétől nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet.

Kiss Patrik fotója

Csütörtökön újból emelkedni kezd a hőmérséklet, zavartalan napsütésre készülhetünk, de visszatérhetnek a hajnali fagyok. Hétvégére visszatér az igazi tavaszi idő!

Kiemelt kép – Jászkai Gábor