You are currently viewing Gyors melegedés a hét elején!

Gyors melegedés a hét elején!

A hétvégét követően erős melegedés kezdődik, de ez sem lesz olyan hosszú életű, március 15-re újabb markáns lehűlés érkezhet!

Vasárnap reggel többfelé mérhetünk keményebb fagyokat, főleg a Duna és Dráva völgyeiben -5 fok is lehet, de máshol is számolni kell fagyokkal. Derült lesz az ég, mellette pedig az északnyugati szél mérsékelt lesz. Délután kezdetben még sokat fog sütni a nap, majd nyugat felől megérkezik a közeledő melegfront felhőzete.

Lelkes Dominik fotója

Vasárnapról hétfőre virradóra egy melegfront vonul át felettünk. Hajnalban még többfelé kúszhat 0 fok alá a hőmérséklet, de már nem várható komolyabb, nagy területet érintő fagy. Kezdetben sokat süthet a nap, majd északnyugat felől felhőátvonulásokra kell számítani, de esni nem fog. A délnyugati szelet egész nap élénk lökések kísérhetik. A maximumok 15 és 17 fok között alakulhatnak.

Walke Márti fotója

Kedden a délnyugati szél élénk, olykor erős lesz. A hőmérséklet hajnalban is enyhe lesz, de délután megközelíthetjük, sőt el is érhetjük a 20 fokot. Derűs hajnalt követően megnövekszik a felhőzet. Késő estig marad ez a felállás.

Markáns hidegfront érkezik szerda hajnalban!

Keddről szerdára virradóra északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik 80-100 km/h lökések is. Hajnalban kedd éjjel már megérkezik a csapadék, jelentős mennyiségű esőre van kilátás, akár 20 mm-t meghaladó eső is eshet! Az eső a kora délelőtti órákban mindenütt megszűnik! Az északnyugati szél egész nap viharos lesz, csak estére mérséklődhet.

A hőmérséklet kedden alig fogja elérni a 10 fokot. Mellette borús időben lesz részünk. A szél miatt ezt a 10 fokot jóval kevesebbnek érezhetjük. A március 15-ei megemlékezéseket érdemes fedett helyre áthelyezni. Ugyan délben már nem várható csapadék, de a viharos szél miatt nem éppen tanácsos a szabadban tartani.

Kiemelt kép – Virág Nikolett