You are currently viewing Markáns hidegfront! – Percről-Percre!

Markáns hidegfront! – Percről-Percre!

Péntek éjjel markáns hidegfront érkezik, de előtte tetőzik a meleg. Délnyugat felől már érkeznek az első záporok. Zivataroktól lehet hangos a délután, mely viharos szelet és jégesőt hozhat magával! Hamarosan kezdjük a közvetítésünket!

Kiemelt kép – Laczkó Martin

Zivatar citrom

Délután zivatarok érkeznek! (11:30)

A kora délutáni óráktól délnyugat felől több hullámban érkeznek záporok és zivatarok, de akár helyi jelleggel is kialakulhatnak hevesebb cellák.

 A zivatarok környezetében villámlás, kisebb jég (1-2 cm), illetve jégdara, felhőszakadás és szélerősödés várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott zivatarok kialakulására.  

Első záporok! (12:02)

Délnyugat felől már érkeznek az első záporok. Barcs és Sellye között léptek be a térségünkbe. 

Egyelőre gyenge az intenzitás, de hamarosan berobban a légkör és egyre többfelé ered el az eső.

A térség nagy részén 15 és 19 fok között alakul jelentleg a hőmérséklet.

Szabó Andi 3
Szabó Andrea fotója

Célpontban Pécs! (12:30)

Sellye-Bicsérd-Pécs és Siklós vonalon közlekedik egy csapadékmező, mely egyre erősebb, de még nem dörrent be.

A következő fél órában Pécset is érinti ez a csapadékmező, melyből a villámlás mellett apró jég és felhőszakadás várható, no meg a szél is viharossá fokozódhat!

Megdörrent! (12:57)

Megérkezett az első zivatar, Pécstől délre robbant be a légkör. Délnyugat felől szállítószalagon érkeznek a zivatarok a térségünkbe. Pécs felé tart az intenzív cella, jég és felhőszakadás is előfordulhat!

Györkő Zsombor
Györkő Zsombor fotója

Vonalba rendezve! (14:40)

Vonalba rendezett csapadékmező érkezik, előterében pedig többfelé alakul ki zápor, illetve egy-egy zivatar. A java még hátra van a napnak, továbbra is többfelé alakulhatnak ki záporok és zivatarok.

Néhol heves is lehet, ott apró, de sok jég, illetve felhőszakadás és viharos szél kísérheti az eseményeket!

Zöld Riasztás

Figyelmeztetés visszavonva! (17:50)

Egyelőre nincs zivatarra figyelmeztetés a térségünkben. Szerencsésen megúszta Baranya a jeget és a viharos szelet is. Az este folyamán még kialakulhatnak zivatarok, de heves kísérőjelenség nem várható már. Szombat hajnalban északnyugat felől markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést és viharos szelet!