You are currently viewing Komoly fagyok jönnek!

Komoly fagyok jönnek!

Vasárnap reggel mindenütt fagyra kell készülni, érdemes a kert tavasziasításával várni. Szombaton egy markáns hidegfront érkezik!

A tavaszias időt hétvégére elrontja egy szombat hajnalban érkező markáns hidegfront. Több, mint 10 fokos lehűlés érkezik szombatra.

Mu Ki fotója

Szombat hajnalban északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el térségünket. Többfelé ered el az eső, néhol jelentős mennyiség eshet. A csapadékos idő a kora délutáni órákig kitart. Hajnalban 3 és 5 fok várható. Az északnyugati szél viharossá fokozódik.

Délután a csapadékos idő után szakadozni kezd a felhőzet, kisüt a nap. A maximumok csupán 5 és 7 fokig emelkednek. Estére szinte teljesen kiderül az ég, a szél is mérséklődik, így nyugalomba helyezkedik az észak felől érkező hideg, este már fagyni fog.

Komoly fagyok vasárnap hajnalban!

Deák István fotója

Vasárnap hajnalban derűs és szélcsendes időben lesz részünk, így a minimumok -6 és -3 fok között alakulhatnak. A komolyabb fagyok a Duna és a Dráva mentén alakulhatnak ki. Érdemes tehát a gazdáknak a fagykár ellen védekezni.

Délután nyugat felől felhők érkeznek, de csapadék nem várható. A maximumok péntekhez képest pár fokot emelkednek. Este újból jelentősen visszaesik a hőmérséklet, de komolyabb fagyok hétfő hajnalban már nem várhatóak.

Kiemelt kép – Koborzan Prohaszka Szilvia