You are currently viewing Ránk rúgja az ajtót a tavasz, majd visszavonulót fúj!

Ránk rúgja az ajtót a tavasz, majd visszavonulót fúj!

Délnyugat felől enyhe, de nedves levegő érkezik. Csütörtökön és pénteken A hőmérséklet elérheti a 20 fokot. De délnyugat felől beindul a nedves szállítószalag. Hétvégére erős lehűlés érkezhet!

Vágó István
Vágó István fotója

A reggeli órákban a hőmérséklet 6 és 8 fok között alakul. Sok lesz a felhő felettünk majd délnyugat felől csökkenni kezd és több felé kisüt a nap, de nem sokáig örülhetünk a napsütésnek ugyanis megnövekszik a gomolyfelhőzet. A déli óráktól egyre több felé várható a záporok mellett zivatar is. Délelőtti órákban a hőmérséklet meghaladja a 15 fokot.

Kelemen Norbert fotója

Délutáni órákban folytatódik a záporos zivataros idő. Zivatarok környezetében előfordulhat viharos szél, apró jég és felhőszakadás is. Délnyugati szél zivataroktól függetlenül is élénk olykor erős lesz.

Ami a hőmérsékletet illeti a maximumot 18 és 20 ° között alakulnak. Napközben fejlődött gomolyfelhők az esti órákra összesnek megszűnik a csapadék. A minimumok este 10 és 12 fok között alakulhatnak.

Pénteken tetőzik a hőmérséklet!

Péntek hajnalban kevés felhő lesz felettünk napsütésre ébredhetünk. Délelőtt dél nyugat felől megvastagszik a felhőzet megnövekednek a gomoly ok és egyre több felé várható a záporok mellett a zivatar is a csütörtökhöz hasonló kísérőjelenségekkel. Ezen a napon tetőzik a hőmérséklet a maximumok 20-22 fok között alakulhatnak.

Ladányi Máté fotója

Hétvégére nagyon elromlik az idő!

Péntekről szombatra virradó óra egy gyors mozgású markáns hidegfront vonul át felettünk. Jelentős lehűlés érkezik. Csapadék a hajnali órákban érkezik és egészen a délutáni órákig térségünk felett lehet. A hajnal minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak még délután 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Kincses Krisztián fotója

A késő délutáni óráktól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Ezzel együtt a hőmérséklet is csökkenni kezd Éjjel a térség nagy részén fagyra van kilátás. Az északnyugati szél egészen késő estig élénk lesz.

Vasárnap döntően gyengén felhős napos időre van kilátás majd a késő délutáni óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Hajnalban – 3 és + 1 még napközben nyolc és 10 fok között alakulhatnak a maximumok.

A késő esti órákban a szél délnyugatra vált ezzel megkezdődik az enyhe levegő áramlása térségünkbe.

A jövő hét elejére visszatérnek a tavaszias hőmérsékletek.

Kiemelt kép – Bálint Rita Zsófia