You are currently viewing Meleg után hidegfront!

Meleg után hidegfront!

Kedden egy melegfront vonult át felettünk, de szerda hajnalban már egy hidegfront teszi tiszteletét térségünkben. Újabb esőre van kilátás.

Kedden hajnalban és délelőtt több zápor átvonult felettünk, de nem voltak olyan erősek, hogy zivatarrá fejlődjenek, viszont a hajnali órákban Pécs egy részén jégdara is esett az erős záporcellából. Délelőtt még sok csapadék volt, de fokozatosan szűnni kezd, és szakadozni kezd a felhőzet.

Csapadékszünet kezdődik!

Meteo Mecsek fotója

A nap folyamán már csapadékra nincs kilátás. Felszakadozik a felhőzet és többfelé süt ki a nap. A déli szél egész nap mérsékelt lesz. A napos időnek köszönhetően a hőmérséklet több fokot emelkedik, a maximumok elérhetik a 12-13 fokot.

Hajnalban gyenge hidegfront érkezik!

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Sok időt nem hagy pihenni az időjárás, szerda hajnalban északnyugat felől egy hidegfront érkezik. A nap első felében számítani lehet gyenge záporokra, számottevő eső nem várható. A déli szelet átmenetileg nyugati váltja, majd újból délnyugatira vált a délutáni órákra és élénk lesz.

Délután a hőmérséklet megközelíti a 15 fokot. A délnyugati szél továbbra is élénk marad. Sok napsütés várható a délutáni órákban. Estére a minimumok 10 fok köré hűlnek, enyhe lesz az éjszaka.

Csütörtökön újból beindul a délnyugati meleg nedves szállítószalag. A záporok mellett többfelé pattanhatnak ki zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, apróbb jég és szélerősödés. A hőmérsékelt maximuma megközelítheti a 20 fokot.

Englert Gábor fotója

Kiemelt kép – Vágó István