You are currently viewing Ciklonból és frontból nem lesz hiány!

Ciklonból és frontból nem lesz hiány!

Vasárnaptól beindul a frontgyár. Csapadékossá fordul időjárásunk és az eső mellet néholt hó is várható. Egy hét alatt 6 front érkezik!

Vasárnap reggel még kevés lesz a felhő felettünk, a minimumok fagypont körül alakulnak. Délelőtt megérkeznek a felhők, és egy hidegfrontnak köszönhetően feltámad az északnyugati szél. Záporok, illetve jégdarazáporok délután elszórtan kialakulhatnak. A maximumok 10 fokig emelkednek.

Hétfőn egy mediterrán ciklon érkezik, jelentős csapadékot hozva magával. Az eső mellett havaseső, illetve a Mecsekben hó is várható, de számottevő mennyiség nem lesz. A hőmérséklet jócskán visszaesik, a minimumok -2 és 0, míg a maximumok 3 és 5 fok között várhatóak. Az északnyugati szelet délután egy melegfrontnak köszönhetően délnyugati vált és megélénkül.

Egy kis tavasz!

Nemes Májvirág fotója

Kedden délelőtt enyhe, felhős időben lesz részünk, a minimumok 5 és 8 fok között alakulhatnak. A déli óráktól feltámad a délnyugati szél, erős, olykor viharos lökések is lehetnek. A hétfői naphoz képest 8-10 fokot emelkedik majd a hőmérséklet, így a maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. Egész nap borús időnk lesz, és többször kell készülnünk záporokra, illetve esőre.

Szerdán sok csapadék nem lesz, de újból egy front éri el térségünket. A délnyugati szél egész nap erős, olykor viharos lesz. Sok felhő lesz az égbolton, többször eleredhet napközben az eső. A maximumok jócskán 10 fok felett alakulnak. A szél estére mérséklődik.

Csütörtökön újra erőre kap a délnyugati szél, enyhe lesz a hajnal a minimumok 6 és 8 fok között alakulhatnak. Kezdetben előfordulhatnak záporok, majd szűnik a csapadék. Szakadozottá válik a felhőzet, néhány órás napsütésben bízhatunk. A maximumok 14 és 16 fok között alakulhatnak.

Zivatarokkal érkezik a hidegfront!

Englert Gábor fotója

Pénteken már sok lesz a felhő felettünk, de a hőmérséklet igen enyhe lesz. A minimumok alig hűlnek 10 fok alá, míg a délutáni maximumok 14 és 16 fokon tetőznek. Többfelé lehetnek záporok, kis eséllyel zivatarok napközben. Délelőtt megélénkül a déli szél. Késő délutántól viharos északnyugati széllel egy hidegbetörés érkezhet, estére jelentősen csökkenhet a hőmérséklet. Jelentős csapadék vonul át felettünk, akár vonalba rendezett zivatarsáv sem kizárt. Estére már fagypont közelébe hűl a levegő.

Szombat hajnalban többfelé fagyhat, majd az északnyugati áramlás délnyugatira vált újból és enyhe levegővel tölti meg térségünket. A déli határon elérhetjük a 10 fokot, míg északabbra 7-8 fok várható.

Vasárnap várhatóan újabb hidegfront érkezik, jelentős csapadékkal, és a hőmérséklet is jócskán visszaesik.

Kiemelt kép – Jászkai Gábor