You are currently viewing Milyen időnk lesz hétvégén?

Milyen időnk lesz hétvégén?

Ha túrát tervezünk, vagy épp kerti munkát, akkor inkább a szombat lehet a befutó, de vasárnap sem lesz olyan rossz az idő.

Szombat hajnalra kiderül az ég, csak kevés felhő lehet az égen. A hőmérséklet emiatt igen alacsonyra csökken, a minimumok -2 és +1 fok között alakulhatnak. A napfelkelte után a hőmérséklet emelkedni fog, délre elérjük a 10 fokot.

Délután folytatódik a napos-gyengén felhős, enyhe idő. A maximumok megközelítik a 15 fokot. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Naplemente után gyorsan hűl a levegő, és megérkeznek a vastagabb felhők, a minimumok 5 fok alá csökkennek.

Még nincs sok, de lassacskán zöldül a Mecsek!

Vasárnap reggelre megvastagszik a felhőzet, de még átmenetileg várható napsütés. A minimumok -1 és +2 fok között alakulnak. Az északnyugati szél többfelé élénk lesz. Délelőtt folytatódik az erősen felhős idő, csapadék nem várható. A déli órákra már 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Bojcsev Szabó Orsi fotója

Délután felhőátvonulások mellett átmenetileg kisüthet a nap. Az északnyugati szél továbbra is élénk lesz. A hőmérséklet maximuma 9 és 11 fok között alakulhat. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, jégdara, illetve hódara zápor formájában.

A jövő hét elején észak felől hidegbetörés érkezhet, szerdán, nőnapon egy markánsabb hidegfront is érkezhet, többfelé havazással. További részletek erről hamarosan.

Kiemelt kép – Baborac Brigitta